Hebben alle buldoggen problemen?

Ze zijn extreem gevoelig voor warmteproblemen, kunnen gemakkelijk verdrinken in zwembaden of ander water en vereisen dagelijkse reiniging van hun huidplooien om problemen te voorkomen. Veel fokkers ontkennen simpelweg dat de bulldog ongebruikelijke problemen heeft.

Hebben alle buldoggen problemen?

Ze zijn extreem gevoelig voor warmteproblemen, kunnen gemakkelijk verdrinken in zwembaden of ander water en vereisen dagelijkse reiniging van hun huidplooien om problemen te voorkomen. Veel fokkers ontkennen simpelweg dat de bulldog ongebruikelijke problemen heeft. Toch bleek uit een studie van Journal of Veterinary Internal Medicine waarin de doodsoorzaken voor meer dan 70.000 honden tussen 1984 en 2004 werden onderzocht, dat buldoggen het op een na meest waarschijnlijke ras waren dat stierf aan een aangeboren ziekte. De kans is groot dat als je een Engelse Bulldog bezit, je ze zwaar naar adem hebt horen snurken, snurken of hijgen.

De gezondheidsproblemen van uw hond kunnen alles omvatten, van ademhalingsmoeilijkheden tot botafwijkingen. Het is essentieel om op de hoogte te zijn van de meest voorkomende gezondheidsproblemen van Engelse bulldog en hoe u deze het beste kunt verzorgen en voorkomen. Je lieve viervoetige familielid verdient het. De volgende zijn 10 Engelse Bulldog veelvoorkomende gezondheidsproblemen.

De symptomen van het Brachycephalic Airway Syndrome verergeren met obesitas, dus door uw pup een gezond dieet te geven en hun gewicht te controleren, kan hen enige verlichting bieden. Het wordt geadviseerd dat voor Brachycefale rassen honden met slechts milde symptomen, BAS kan worden beheerd door stress en oververhitting te vermijden en regelmatig te bewegen. Bulldogs zijn een ernstig brachycefaal (plat) ras. De abnormale bouw van de Engelse bulldogs is het resultaat van eeuwenlang fokken en is eigenlijk een structureel defect dat chondrodysplasie wordt genoemd.

Deze aandoening maakt Engelse Bulldogs vatbaar voor bot- en gewrichtsproblemen, zoals heupdysplasie bij honden en elleboogdysplasie. Volgens de Orthopedic Foundation of America heeft de Engelse Bulldog zelfs de hoogste incidentie van heupdysplasie van alle hondenrassen. Maar liefst 72 procent van alle Engelse Bulldogs is dysplastisch. Bijna 35 procent heeft ook elleboogdysplasie bij honden, en sommige kunnen ook losse knieën en schouders hebben.

Van alle gezondheidsproblemen bij bulldogs is eczeem een van de meest voorkomende problemen. Je kunt eczeem herkennen als je bulldog een droge, jeukende, rode huid heeft. De groep voegt eraan toe dat Engelse bulldogs uiteindelijk langere gezichten, kleinere hoofden en een niet-gerimpelde huid zouden moeten hebben. Bulldogs hebben dagelijks tot een uur lichaamsbeweging nodig, maar het is belangrijk om te onthouden dat ze nooit in het heetst van de dag mogen worden uitgeoefend, omdat ze vatbaar zijn voor oververhitting.

Fokkers hebben de verschillende kenmerken waar Engelse Bulldogs om bekend staan gekoesterd en benadrukten ze te veel, waardoor ze onbedoeld vatbaar zijn voor ziekte. Het aantal mopshonden en bulldogs verdubbelde ondertussen ongeveer in hetzelfde decennium, tot ongeveer 10.000 elk vorig jaar. Hoewel het praktijk was om te fokken voor een plat gezicht, heeft dit de bulldog een unieke anatomie gegeven en de veranderde vorm van hun botten, wat ook hun zachte weefsel heeft aangetast. Engelse bulldogs begonnen te verschijnen in de 13e eeuw toen ze werden gefokt voor stierenaas, een nu illegale sport waarbij dieren zouden worden vastgebonden aan en tegen een stier zouden vechten, volgens PetMD.

Dat omvat het gebruik van genetische tests om het fokken van ongezonde dieren te voorkomen, evenals het mogelijk veranderen van de lichaamsvorm van buldoggen, zoals het minder compact maken en de hond een langere snuit geven. Dit wordt het vaakst gezien bij Engelse Bulldog-puppy's en is geen noodsituatie, maar is iets dat vroeg moet worden behandeld, zodat het zich niet ontwikkelt tot een ernstiger oogaandoening. De Engelse bulldog is vatbaar voor wat bekend staat als brachycefaal syndroom vanwege de gelaatstrekken van dit ras. Huidige Engelse bulldog-eigenaren worden aangemoedigd om alle gezondheidsproblemen te volgen en vroeg medisch advies in te winnen als er zorgen zijn.

De zaak was gericht op zowel bulldogs als Cavalier King Charles spaniels, die lijden aan hartproblemen en hoofdpijn vanwege hun kleine schedelgrootte. Het was dankzij liefhebbers in 1865 die begonnen met het ontwikkelen van hondenclubs dat de bulldog werd opgewekt en zich ontwikkelde tot de moderne Engelse bulldog. Franse buldoggen, bekend als Frenchies, hebben genoten - of hebben doorstaan - een verrassende piek in populariteit, waarbij hun puppy's voor enkele duizenden ponden verkopen. Dit zijn allemaal aandoeningen en symptomen die kunnen worden geholpen door uw Engelse Bulldog op een gezond gewicht te houden.

De American Bulldog staat misschien wel het dichtst bij de originele bulldog tijdens de stierenaasdagen, en dus de gezondste van alle bulldogs. De ster van The Only Way Is Essex en Celebs Go Dating had ook de heldendaden gevolgd van een Franse bulldog genaamd Herby op Made in Chelsea. .