Hoe krijgen Engelse buldoggen hun puppy's?

Omdat de lichamen van Engelse Bulldogs niet gemaakt zijn voor zwangerschap, is het niet een kwestie van ze gewoon laten paren met een man om ze zwanger te maken. De enige manier waarop een Engelse bulldog zwanger kan worden, is door kunstmatige inseminatie.

Hoe krijgen Engelse buldoggen hun puppy's?

Omdat de lichamen van Engelse Bulldogs niet gemaakt zijn voor zwangerschap, is het niet een kwestie van ze gewoon laten paren met een man om ze zwanger te maken. De enige manier waarop een Engelse bulldog zwanger kan worden, is door kunstmatige inseminatie. buldoggen baren meestal drie of vier puppy's in een nest. Zodra je de bulldog en haar nest uit het dierenziekenhuis naar huis hebt gebracht, houd je haar goed in de gaten.

Ze heeft niet veel moederinstincten in de weg. Het is niet ongebruikelijk dat moederbuldoggen per ongeluk hun nakomelingen knijpen of verstikken. Voor de veiligheid is het een goed idee om het strooisel in een aparte, verwarmde doos te bewaren en ze alleen bij de moeder in te doen voor de verpleging. Je moet ervoor zorgen dat de moederhond de pups likt om de darm- en urinefuncties te stimuleren.

Als ze dat niet doet, moet je na elke maaltijd zachtjes over de puppy's wrijven, zodat ze poepen en plassen. Na drie weken kun je de pups kennis laten maken met vast voedsel. Vanwege hun korte neuzen kunnen puppy's moeite hebben met kauwen op voedsel. Vraag uw dierenarts naar speciaal voedsel dat is ontworpen voor buldogpuppy's, waardoor ze beter kunnen eten.

Hoewel het antwoord ja is, kunnen buldoggen op natuurlijke wijze zwanger worden. Het is belangrijk op te merken dat ze niet gemakkelijk zwanger raken als ze natuurlijke methoden gebruiken. Ten eerste zijn bij veel buldograssen de borst, schouders en hoofd veel groter dan hun heupen. Dit betekent dat de hond meestal aan de voorkant zwaarder is dan achterin.

Engelse Bulldogs zijn in staat om drie tot vier puppy's in een nest te geven. Nadat je de moeder en haar pups terug naar huis hebt gebracht uit het dierenziekenhuis, houd je toezicht op de moeder. De honden hebben ademhalings-, skelet- en huidproblemen, en, erger nog, velen kunnen niet van nature paren of bevallen. Als ze vroegtijdig ademhalingsmoeilijkheden krijgen, is het onwaarschijnlijk dat ze de leeftijd van vijf jaar zullen bereiken.

Maar liefst 95% van de Bulldogs wordt geleverd door een keizersnede. Hun hoofd is in de loop der jaren gefokt om groter te worden, en als gevolg daarvan kunnen deze honden ze niet op natuurlijke wijze via het bekkenkanaal baren. Dit komt omdat er vaak een ernstige mismatch is tussen de grootte van Engelse buldogs-pups en het geboortekanaal van hun moeders, veroorzaakt door veranderingen in lichaamsvorm (van zowel puppy als moeder) als gevolg van selectie voor bepaalde kenmerken. Ik zal je dit eerlijk en op een eenvoudige manier vertellen dat als je iemand bent die op zoek is naar honden die veel puppy's baren, Engelse buldoggen niets voor jou zijn.

Dit is een geweldige manier om erachter te komen hoeveel puppy's je bulldog heeft en helpt je bij het plannen van de bevalling of c-sectie. Terwijl de bevestigingen van alle moderne honden door de mens worden gecreëerd, onderscheiden buldoggen zich dat ze een door de mens gemaakt ras worden genoemd. Het produceren van een nest pups legt een aanzienlijke belasting op de teef (vrouwelijke bulldog) en brengt ook potentieel levensbedreigende risico's met zich mee. Dus, als je jezelf afvraagt: „Hoe lang zijn Franse Bulldogs zwanger? het antwoord is meestal 63 dagen, geef of neem er een paar.

De aantrekkingskracht van honden met gezichten die zijn ontworpen om op menselijke kinderen te lijken (Frenchies, B Bulldogs, Mopshonden) is griezelig en raar voor mij. In het originele artikel stond dat de bulldog de vierde populairste hond ter wereld was; het is eigenlijk de vierde meest populaire hond in de U... Engelse buldoggen werden gevonden in een studie uitgevoerd in Canada en de VS, om in de top vijf van de rassen te staan die het meest waarschijnlijk electieve en noodkeizersnede hebben (Moon et al 199.De film concentreerde zich niet alleen op Bulldogs, ze benadrukten enkele drastische veranderingen in andere rassen zoals de mopshond, Duitse herder, Basset Hond, Bull Terrier en Teckel. Als je een hond wilt die grote nesten baart, is een Engelse Bulldog niet de juiste keuze voor jou, omdat ze meestal de neiging hebben om een nest van 4 puppy's te baren.

Voordat u uw Engelse buldoggen fokt, moet u ze laten controleren door uw dierenarts om er zeker van te zijn dat ze gezond genoeg zijn om te fokken. Engelse buldoggen zijn een van de drie rassen die in bepaalde delen van de wereld zijn uitgesloten van verzekeringsclaims voor dystocie (Bergström et al. 200) omdat dystocie zo vaak voorkomt dat het voor verzekeringsmaatschappijen oneconomisch is om deze dekking op te nemen. Ik ben er vrij zeker van dat de integriteit van de Bulldog werd weggenomen toen ze het vermogen om te fokken verloren zonder menselijke tussenkomst, of dat is tenminste toen hun grote ondergang begon.

Mogelijk bent u op zoek naar hoeveel puppy's Engelse buldoggen hebben, en er zullen veel meer opties zijn als u meer wilt. British Bulldogs zijn een recent ras en zijn niet verwant aan de oude Engelse bulldogs die worden gebruikt bij het lokken van stieren, oude Engelse bulldogs zijn uitgestorven vanaf het midden tot het einde van de 19e eeuw en Britse bulldogs bestonden pas in het midden van de 20e eeuw en werden gefokt als gezelschapshonden en geen vechthonden. .