Kunnen bulldogs normaal fokken?

De meeste buldoggen kunnen natuurlijk niet fokken Maar liefst 95% van de Bulldogs wordt geleverd door een keizersnede. Hun hoofd is in de loop der jaren gefokt om groter te worden, en als gevolg daarvan kunnen deze honden ze niet op natuurlijke wijze via het bekkenkanaal baren.

Kunnen bulldogs normaal fokken?

De meeste buldoggen kunnen natuurlijk niet fokken Maar liefst 95% van de Bulldogs wordt geleverd door een keizersnede. Hun hoofd is in de loop der jaren gefokt om groter te worden, en als gevolg daarvan kunnen deze honden ze niet op natuurlijke wijze via het bekkenkanaal baren. Moeten Engelse buldoggen kunstmatig worden geïnsemineerd? Soms kunnen buldoggen op natuurlijke wijze zwanger worden. Hun paringsproces is vergelijkbaar met dat van elk ander type hond.

Maar hun fysieke conformatie maakt het fokken van natuurlijke buldoggen moeilijk en riskant. Voortplanting brengt hen meer in gevaar dan de meeste andere rassen. Voor gezondheid en veiligheid kan het een getrainde fokker interventie vereisen. Het antwoord op deze vraag is ja, Engelse bulldog kan natuurlijk paren (fokken), maar helaas kan het erg gevaarlijk zijn voor hun gezondheid.

De reden waarom is dat, aangezien ze in veel gevallen anatomisch onverenigbaar zijn, het vrij lang duurt voordat de paring plaatsvindt en dat ze tijdens het proces ernstig oververhit kunnen raken, wat erg slecht is voor hun gezondheid. Hoewel Engelse bulldog-puppy's misschien schattig zijn, zijn ze niet zonder hun gezondheidscomplicaties, te beginnen met fokken en geboorte. Zorg ervoor dat je financieel klaar bent om de potentieel moeilijke taak op je te nemen om je vrouw te laten fokken en haar te helpen bij het geboorteproces. Hondenrassen natuurlijk De meeste buldoggen kunnen niet op natuurlijke wijze fokken.

Ze zijn ook niet in staat om hun kinderen vaginaal op te voeden zonder tussenkomst van mensen. Deze interventie verhinderde de Bulldog uit te sterven zoals hij er nu uitziet, waardoor deze soort wordt gered. De honden hebben ademhalings-, skelet- en huidproblemen, en, erger nog, velen kunnen niet van nature paren of bevallen. Als ze vroegtijdig ademhalingsmoeilijkheden krijgen, is het onwaarschijnlijk dat ze de leeftijd van vijf jaar zullen bereiken.

Fransen zijn door de jaren heen zodanig gefokt dat hun fysieke kenmerken aanzienlijk zijn veranderd. Hoewel zowel mannelijke (stud) als vrouwelijke (teef) Franse Bulldogs vruchtbaar kunnen zijn, zijn ze eigenlijk niet gebouwd om op natuurlijke wijze te fokken. Is het mogelijk voor Engelse buldoggen om op natuurlijke wijze te paren? Het antwoord op deze vraag is ja, Engelse bulldog kan natuurlijk paren (fokken), maar helaas kan het erg gevaarlijk zijn voor hun gezondheid. Een aanzienlijk aantal Engelse buldoggen is mannelijk, maar kan niet paren vanwege de korte benen en stevige lichamen.

Franse buldoggen hebben vaak kunstmatige inseminatie en een keizersnede nodig om te bevallen, waarbij meer dan 80% van de nesten op deze manier wordt afgeleverd. Als je overweegt een Engelse Bulldog te adopteren en je afvraagt waarom de kosten zo hoog zijn, zijn er een paar dingen die je moet weten over dit prachtige, schattige hondenras. Een verantwoordelijke Franse Bulldog-fokker moet daarom vermijden om de natuurlijke route af te dwingen en nauw samen te werken met zijn dierenarts - procedures bespreken zoals kunstmatige inseminatie, keizersneden en hoe u het beste voor uw Franse Bulldog-teef en hun puppy's kunt zorgen waar ze aankomen. Verantwoordelijke fokkers raden aan dat vrouwelijke Franse Bulldogs minstens 2 jaar oud moeten zijn voordat je kunt overwegen om ze te fokken.

Bulldog's kunnen schattig zijn, maar ze hebben wel een aantal zorgen over fokken en bevallen. De tussenkomst van fokkers door de jaren heen heeft ertoe geleid dat hele hondenrassen, die nooit van nature tot stand zouden zijn gekomen, nu alledaags zijn. De bulldog is misschien een symbool van kracht en vasthoudendheid, maar meer dan een eeuw selectief fokken heeft de eens zo taaie hond verzwakt. Veel Franse buldoggen hebben ook last van allergieën en problemen die te maken hebben met hun ogen, gewrichten en botten.

Bovendien kan een buldogpuppy niet door het geboortekanaal passen dat zijn moeder tijdens haar zwangerschap gebruikte en heeft hij een keizersnede nodig. Vanwege de overfokkerij die dit prachtige ras heeft getroffen, is het sterftecijfer voor Engelse buldogpuppy's echter ongewoon hoog. Tot op de dag van vandaag geloven veel fokkers dat Engelse Bulldogs niet op natuurlijke wijze kunnen bevallen en zouden sterven tijdens een natuurlijke geboorte. Veel buldoggen hebben inderdaad een keizersnede (C-sectie) nodig om de puppy's te produceren, dus tenzij je over de financiële middelen beschikt om alle gebeurtenissen te dekken, overweeg dan niet om te fokken.

Het ras staat ook bekend om hun gebrek aan moederinstinct rond hun puppy's (wat het gevolg kan zijn van het omzeilen van het natuurlijke geboorteproces). Engelse buldoggen zijn ook groter aan de voorkant dan aan de achterkant en als ze op natuurlijke wijze proberen te paren, kan het gewicht van de vader de dam doen instorten. .

References