Waarom kunnen bulldogs niet op natuurlijke wijze fokken?

De meeste buldoggen kunnen natuurlijk niet fokken Hun hoofd is in de loop der jaren gefokt om groter te worden, en als gevolg daarvan kunnen deze honden ze niet op natuurlijke wijze via het bekkenkanaal baren. Het antwoord op deze vraag is ja, Engelse bulldog kan natuurlijk paren (fokken), maar helaas kan het erg gevaarlijk zijn voor hun gezondheid.

Waarom kunnen bulldogs niet op natuurlijke wijze fokken?

De meeste buldoggen kunnen natuurlijk niet fokken Hun hoofd is in de loop der jaren gefokt om groter te worden, en als gevolg daarvan kunnen deze honden ze niet op natuurlijke wijze via het bekkenkanaal baren. Het antwoord op deze vraag is ja, Engelse bulldog kan natuurlijk paren (fokken), maar helaas kan het erg gevaarlijk zijn voor hun gezondheid. De reden waarom is dat, aangezien ze in veel gevallen anatomisch onverenigbaar zijn, het vrij lang duurt voordat de paring plaatsvindt en dat ze tijdens het proces ernstig oververhit kunnen raken, wat erg slecht is voor hun gezondheid. Moeten Engelse buldoggen kunstmatig worden geïnsemineerd? Soms kunnen buldoggen op natuurlijke wijze zwanger worden.

Hun paringsproces is vergelijkbaar met dat van elk ander type hond. Maar hun fysieke conformatie maakt het fokken van natuurlijke buldoggen moeilijk en riskant. Voortplanting brengt hen meer in gevaar dan de meeste andere rassen. Voor gezondheid en veiligheid kan het een getrainde fokker interventie vereisen.

Kunnen Franse buldoggen op natuurlijke wijze fokken? Het is heel moeilijk voor Fransen om zelf te fokken. De manier waarop ze zijn gefokt, leidt tot moeilijkheden om zichzelf te paren en zich voort te planten zonder de hulp van menselijke tussenkomst. Hondenrassen natuurlijk De meeste buldoggen kunnen niet op natuurlijke wijze fokken. Ze zijn ook niet in staat om hun kinderen vaginaal op te voeden zonder tussenkomst van mensen.

Deze interventie verhinderde de Bulldog uit te sterven zoals hij er nu uitziet, waardoor deze soort wordt gered. Het lijkt misschien vreemd om zelfs maar te vragen of Engelse buldoggen alleen zwanger kunnen worden of dat ze kunstmatig moeten worden geïnsemineerd. Het ras staat ook bekend om hun gebrek aan moederinstinct rond hun puppy's (wat het gevolg kan zijn van het omzeilen van het natuurlijke geboorteproces). Er is gemeld dat ongeveer 90% van de Engelse Bulldogs door C-sectie wordt geleverd vanwege deze problemen en moeilijkheden.

Engelse buldoggen zijn zeer intolerant voor hitte, hebben ademhalings- en ademhalingsproblemen vanwege hun brachycefale aard en een zeer hoge mate van heupdysplasie. Om nog maar te zwijgen van het feit dat je tijdens de zwangerschap ervoor wilt zorgen dat de vrouwelijke bulldog gezond is, tests heeft gedaan om te bepalen hoeveel puppy's ze heeft, en op de hoogte is van alle vaccins en preventie voordat je haar zelfs maar fokt. Bijgevolg is kunstmatige inseminatie en een keizersnede de meest gebruikelijke route die professionele Franse buldogfokker aflegt. Rasstandaarden willen dat de achterbenen van de bulldogs „kort en sterk” zijn en dat de borst „erg breed” is.

Honden koelen zichzelf af door te hijgen, waar bulldogs minder efficiënt in zijn, waardoor ze het risico lopen op een hitteberoerte. Sommige veterinaire groepen zeggen dat het introduceren van nieuw genetisch materiaal of het veranderen van de lichaamsvorm van de bulldog de gezondheid van het ras kan verbeteren. Een onverantwoordelijke fokactiviteit zoals het fokken van Engelse Bulldog zal tragische gevolgen hebben, en er zijn aanwijzingen dat het fout ging op het moment dat het werd gedaan. Hoewel alle honden indien nodig kunstmatig kunnen worden geïnsemineerd, zijn de meest voorkomende rassen die de procedure ondergaan meestal de brachycefale rassen, die met het schattige ingeduwde gezicht en grotere hoofden die tegenwoordig zo populair zijn.

Een andere recente studie wees uit dat genomen van bulldog zo op elkaar lijken, het is alsof alle bulldogs nauwer verwant zijn dan wanneer een broer en zus nakomelingen hadden. Een vrouwelijke Franse Bulldog zou twee keer per jaar kunnen broeden, maar omdat de keizersnede en zwangerschap hun tol kunnen eisen van het dier, wordt aanbevolen om minstens 18 tot 24 maanden te wachten voordat ze een tweede keer worden gefokt, enzovoort. Het controleert de rasstandaard, die specificeert dat buldoggen vriendelijk, vastberaden en moedig moeten zijn, evenals hun fysieke kenmerken, zoals het hebben van een zeer grote schedel en een zeer korte snuit. Als je de afgelopen jaren op internet bent geweest, is het onwaarschijnlijk dat je bent ontsnapt om een schattige, rimpelige bulldog te zien kwispelen met zijn kleine staartknobbel op Instagram.

Franse Bulldogs werden gemaakt door terriërs te kruisen met Engelse Bulldogs, en een ongelukkig neveneffect van deze niet-natuurlijke fokkerij is dat sommige Fransen daardoor geboorteafwijkingen of andere genetische problemen hebben. .