Waarom zijn bulldogs verboden?

Hun afgeplatte gezicht en verkorte luchtweg kunnen ademhalingsproblemen veroorzaken, waarbij soms een operatie nodig is. De Amerikaanse bulldog is een ras dat vaak een slechte reputatie krijgt, maar is het illegaal voor jou om er een te bezitten? Zijn Amerikaanse buldoggen verboden in de VS?.

Waarom zijn bulldogs verboden?

Hun afgeplatte gezicht en verkorte luchtweg kunnen ademhalingsproblemen veroorzaken, waarbij soms een operatie nodig is. De Amerikaanse bulldog is een ras dat vaak een slechte reputatie krijgt, maar is het illegaal voor jou om er een te bezitten? Zijn Amerikaanse buldoggen verboden in de VS?. En andere delen van de wereld? Amerikaanse buldoggen zijn verboden in sommige delen van de VS, S. En andere landen omdat er een algemeen stereotype is dat ze agressief zijn.

Dit is niet noodzakelijk waar, maar hun sterke lichaamsbouw en krachtige kaken kunnen ze gevaarlijk maken als ze niet worden opgevoed door verantwoordelijke eigenaren. Deze staten handhaven en voeren beperkingen op het ras op verschillende manieren uit. In sommige staten kunnen eigenaren worden verplicht te bewijzen dat ze veilig met dit ras kunnen omgaan. Sommige staten eisen dat eigenaren van Amerikaanse bulldogs een aansprakelijkheidsverzekering kopen om eventuele incidenten van schade te dekken, terwijl anderen mogelijk waarschuwingssignalen over de hond buiten hun huis moeten plaatsen.

Amerikaanse buldoggen zijn niet helemaal verboden in de VS. Zelfs in steden die geen regelrechte verboden hebben, kunnen sommige appartement- en huisvestingsborden hun eigen beperkingen opleggen aan dit ras. Dit betekent dat huishoudens mogelijk Amerikaanse buldoggen kunnen bezitten zolang ze aan bepaalde vereisten voldoen. Het feit dat sommige staten en landen verboden en beperkingen op dit ras hebben, toont aan dat Amerikaanse buldoggen een oneerlijke slechte reputatie hebben.

Het is het beste om meer te weten te komen over de beperkingen en voorschriften van uw stad voordat u een Amerikaanse bulldog krijgt, en het kan geen kwaad om wat eerdere ervaring te hebben met het bezitten en hanteren van grotere honden. De perfecte riem kiezen voor Engelse buldoggen en waarom ze nodig zijn Engelse bulldogs zijn niet de meest actieve honden, maar ze hebben nog steeds hun dagelijkse wandelingen nodig. Afhankelijk van waar u woont en uw lokale omgeving, kan het zijn dat u uw hond moet aanlijnen tijdens het nemen. Je zult niet veel hondenrassen vinden die zo loyaal, liefdevol en aanpasbaar zijn als de Franse bulldog.

Ze blaffen niet overdreven, zijn geweldige babysitters en zijn praktisch perfecte pups om te bezitten als je in woont. We houden van Engelse Bulldogs en delen graag alles wat we over hen leren. De Bulldog Blog is een gratis bron waar je alles kunt leren over dit schattige, rimpelige ras. Vooral als het om de bulldog gaat, lijkt dit laatste het voor de hand liggende antwoord te zijn.

De Engelse bulldog werd honderden jaren geleden gebruikt voor het verzamelen van vee en voor stierenaas, een barbaarse praktijk die in de 19e eeuw in Groot-Brittannië werd verboden. Daarna werd de felle jager veranderd in een kalmerend familiehuisdier. Gerimpeld met hangende ogen, Engelse bulldogs zijn onmiskenbaar schattig. Maar niet alles is goed met de populairste huisdieren van het Verenigd Koninkrijk.

Uit een onderzoek bleek dat ze ook de ongezondste honden in Groot-Brittannië zijn en als hun vorm niet wordt veranderd, kan hun fokkerij worden verboden. Maar in een ongekende beweging heeft Noorwegen het fokken van deze honden verboden omdat schattig zijn ervoor zorgt dat ze lijden. Deze lichaamsbouw is in verband gebracht met verschillende gezondheidsproblemen, en landen als Nederland en Noorwegen hebben de afgelopen jaren het fokken van Engelse Bulldogs beperkt. In de loop der jaren creëerde selectief fokken het kenmerkende gezicht met grote ogen van de moderne bulldog.

Dierenartsen in het VK willen dat mensen stoppen met het kopen van twee andere populaire rassen - de Franse bulldog en mopshond - totdat zorgen met betrekking tot fokken zijn aangepakt. De Engelse bulldog zou de meest veranderde hond zijn van zijn voorouders, omdat hij zoveel fokkerij heeft doorstaan dat hij lijdt aan bijna elke mogelijke ziekte. Anne Grethe Holen loopt met haar Engelse bulldog Oscar in een park in Oslo en vreest een toename van honden zonder papieren uit puppyfabrieken in het buitenland. Platte gezichten die in Engelse bulldogs zijn gefokt, kunnen een 'leven lang lijden' veroorzaken en onderzoek toont aan dat ze meer dan twee keer zoveel kans hebben als andere honden om gezondheidsproblemen te hebben.

Om de gezondheid van Engelse buldoggen te verbeteren en te voorkomen dat fokken in het VK op welzijnsgronden wordt verboden, moeten de hoektanden worden gefokt met minder extreme kenmerken. Landen als Nederland en Noorwegen hebben de afgelopen jaren het fokken van Engelse Bulldogs beperkt. Dit ondersteunt de opvatting dat een kortere levensduur bij Engelse bulldogs verband houdt met hun slechtere algehele gezondheid. Kenmerken van Engelse bulldogs waar eigenaren van gezelschapsdieren dol op zijn zoals hun platte gezichten, uitstekende onderkaken en huidplooien maken ze twee keer zoveel kans als andere rassen om gezondheidsproblemen en aanzienlijk kortere levens te hebben, volgens het onderzoek van het Royal Veterinary College (RVC).

De Engelse bulldog is oorspronkelijk ontwikkeld als een gespierde en atletische hond voor stierengevechten, maar is nu gefokt als show- en gezelschapsdier met een korte schedel, uitstekende kaak, huidplooien en squat, zware bouw. Ondanks de stijgende populariteit in het afgelopen decennium, zeggen experts van het Royal Veterinary College dat dringende actie nodig is om Bulldogs opnieuw vorm te geven en dat mensen moeten stoppen met het delen van afbeeldingen van hen op sociale media. De originele Bulldog was brood voor stierenaas, wrede en wrede hondengevechten, en sommige experts zeggen dat er waarschijnlijk meer aandacht is geweest voor het creëren van de perfecte Bulldog, dan voor enig ander ras in de geschiedenis is geweest. De auteurs hopen dat de Engelse bulldog in de toekomst erkend en geliefd moet worden omdat hij een langer gezicht, een kleiner hoofd en een niet-gerimpelde huid heeft, wat een meer gematigde en gezondere vorm vertegenwoordigt.

.