Waarom zijn bulldogs zo agressief?

Bulldog-agressie en dominantie is iets dat instinctief bij het ras komt, maar het grootste deel ervan is in de loop van de tijd gefokt. Dominantie was de naam van het spel toen ze oorspronkelijk werden gefokt, omdat hoeden en lokken hun belangrijkste doel was.

Waarom zijn bulldogs zo agressief?

Bulldog-agressie en dominantie is iets dat instinctief bij het ras komt, maar het grootste deel ervan is in de loop van de tijd gefokt. Dominantie was de naam van het spel toen ze oorspronkelijk werden gefokt, omdat hoeden en lokken hun belangrijkste doel was. Ze zien er misschien stoer uit, maar ze zijn erg kalm en aanhankelijk. Ze kunnen zeker op elke leeftijd agressie vertonen als ze worden uitgelokt of niet correct worden behandeld.

Engelse bulldogs zijn vatbaar voor heupdysplasie, gewrichtsproblemen, botbreuken en snijwonden. Dit alles kan leiden tot onredelijke agressie. De bulldog heeft wel een agressief verleden, waarin hun bijten hun meest gewenste eigenschap was. Oorspronkelijk werd het Bulldog-ras gebruikt als aashond voor stieren.

De Bulldog bijt van onder zijn lichaam op de nek van een stier en sloot zijn kaken om ontsnapping te voorkomen. Ze waren toen een wild, agressief en gewelddadig hondenras. Toen stierenaas verboden werd, werd de Bulldog bijna met uitsterven bedreigd. Om te voorkomen dat het prachtige ras verdwijnt, werkten trainers en fokkers verschillende generaties Bulldog om de agressieve kwaliteiten van de Bulldog te verwijderen en een zacht temperament te bevorderen.

Ze waren succesvol, en dat heeft geleid tot de zachte en liefdevolle Bulldogs waar iedereen vandaag van geniet. engelse buldoggen zijn over het algemeen agressiever voor andere dieren dan voor vreemden. Een deel van de reden is hun geschiedenis als honden die stieren lokken. Selectief fokken in de loop der jaren heeft echter hun aanvalsneigingen verminderd.

Agressie is een heel ingewikkeld onderwerp, of je het nu hebt over honden, mensen of andere dieren. Gedrag kan als agressief worden geïnterpreteerd als ze bedreigend of mogelijk schadelijk zijn. Bij honden kan agressie een natuurlijke manier zijn om de pakvolgorde te communiceren en de vrede in een sociale groep te bewaren. Agressie kan ook ontstaan wanneer een hond de behoefte voelt om zijn territorium te verdedigen, zichzelf of zijn roedeleden te beschermen of om met angst om te gaan.

Amerikaanse buldoggen hebben, net als alle honden, training en socialisatie nodig om elke neiging tot agressie te beteugelen. En bulldogs zijn een van de weinige rassen die weten wat ze moeten doen met een voetbal, wat handig is voor voetbalgekke volwassenen, kinderen en diegenen die geïnteresseerd zijn in een nieuwe hondenvorm van fantasievoetbal. Nadat je alle noodzakelijke dingen hebt gedaan, pas je in je gedachten die nooit reageren op je Engelse bulldog agressief gedrag met je agressieve gedrag. Vanwege hun sterkere territoriale instincten kunnen vrouwelijke Engelse Bulldogs wreder aanvallen als iemand deze impulsen oproept.

Afgezien van het gedragsaspect, kan een Engelse Bulldog zijn eigenaar aanvallen als de hond lijdt aan een gezondheidsprobleem. Wanneer een bulldog met een andere hond in een „vecht- of vluchtscenario” komt, kan het een heel smerig bedrijfje zijn om de bulldog de vechtoptie te laten kiezen. Je bulldog inschrijven voor gehoorzaamheidslessen, hun gedragssignalen begrijpen en je hond de ruimte geven die ze nodig hebben, zijn de beste methoden om bulldog-agressie te voorkomen. Hoewel het niet erg gepast is om honden te trainen alsof het mensen zijn, kan de beschrijving van bulldogs als 3-jarige peuters in hondenpakken zowel nauwkeurig als passend zijn.

Hiermee vereisen reddingshoektanden, Bulldog of niet, meer werk en een langere aanpassingsperiode dan simpelweg het herplaatsen van een goed opgevoede hond. Bulldogs zijn ook blij om gewoon deel uit te maken van het gezin, het zijn volmaakte luisteraars, en er is geen betere warmwaterkruik ter wereld als je iets warms en geruststellend wilt om op je te leunen. Bulldogs die bijten tijdens de puppytijd hebben gewoon nog niet geleerd dat het bijten van mensen gevaarlijk en verkeerd is. Dit maakt het gemakkelijk om ze te spotten, maar het kan een hele klus worden om de vloer voortdurend te drogen of de kin van je bulldog af te vegen.

Hoewel je Bulldog er misschien een beetje gemeen uitziet terwijl hij op de grond ligt, denkt hij waarschijnlijk na over hoeveel hij van je houdt en hoe leuk het is om op de grond te liggen in het comfort van thuis. Mijn Engelse Bulldog blijft me eerder aanvallen, maar nadat ik op de oorzaak had gewezen, kon ik hem eruit trainen. En het gevaarspotentieel wordt nog verergerd door het uitstekende geheugen van de bulldog; slechte ervaringen met andere honden hebben de neiging om heel lang in het geheugencircuit te worden gedrukt. .