Waarom zou je geen bulldog moeten kopen?

Geboorteafwijkingen, zoals platte kisten, hebben geleid tot een hoge puppysterfte. Een skeletaandoening die bij het ras voorkomt, veroorzaakt hoge percentages heupdysplasie.

Waarom zou je geen bulldog moeten kopen?

Geboorteafwijkingen, zoals platte kisten, hebben geleid tot een hoge puppysterfte. Een skeletaandoening die bij het ras voorkomt, veroorzaakt hoge percentages heupdysplasie. De rimpelige gezichten van bulldogs veroorzaken acne en oogproblemen. Hun onderbeten betekenen vaak gebitsproblemen.

De meeste Engelse buldoggen wegen ongeveer 50 pond als ze volgroeid zijn, hoewel vrouwtjes ongeveer 10% minder kunnen wegen. Velen van hen hebben een uitgesproken onderbeet die het individu een unieke visuele esthetiek en persoonlijkheid geeft. buldoggen kunnen veel gezondheidszorgbehoeften en -problemen hebben. Ze zijn extreem kwetsbaar voor hitte.

Ze moeten een dagelijks reinigingsritueel hebben voor de huidplooien en staartzakken. Allergieën komen zeer vaak voor, zowel milieu- als voedselgerelateerd. Chirurgie kan gevaarlijk en duur zijn omdat hun platte gezichten en luchtwegen een hoger risico op bijwerkingen van anesthesie veroorzaken. Ze hebben problemen met hun ademhalings- en ademhalingssystemen als gevolg van de vergroting van het zachte gehemelte en vernauwing van de orofarynx.

Ze staan ook bekend om problemen met hun hart, heupen, ogen en huid.