Waarom zou je geen Engelse bulldog moeten kopen?

Aangeboren afwijkingen, zoals platte kisten, hebben geleid tot een hoge puppysterfte. Een skeletaandoening die bij het ras voorkomt, veroorzaakt hoge mate van heupdysplasie.

Waarom zou je geen Engelse bulldog moeten kopen?

Aangeboren afwijkingen, zoals platte kisten, hebben geleid tot een hoge puppysterfte. Een skeletaandoening die bij het ras voorkomt, veroorzaakt hoge mate van heupdysplasie. De rimpelige gezichten van bulldogs veroorzaken acne en oogproblemen. Hun onderbeten betekenen vaak gebitsproblemen.

De meeste Engelse buldoggen wegen ongeveer 50 pond als ze volgroeid zijn, hoewel vrouwtjes ongeveer 10% minder kunnen wegen. Velen van hen hebben een uitgesproken onderbeet die het individu een unieke visuele esthetiek en persoonlijkheid geeft. bulldogs kunnen veel gezondheidszorgbehoeften en -problemen hebben. Ze zijn extreem kwetsbaar voor hitte.

Ze moeten een dagelijks reinigingsritueel hebben voor de huidplooien en staartzakken. Allergieën komen zeer vaak voor, zowel milieu- als voedselgerelateerd. Chirurgie kan gevaarlijk en duur zijn omdat hun platte gezichten en luchtwegen een hoger risico op bijwerkingen voor anesthesie veroorzaken. Maar het grootste probleem zijn hun geslagen, „brachycefale gezichten”, groot gehemelte en smalle neusgaten, gezichten die hun wolfvoorouders misschien niet eens als honden herkennen.

Ze kunnen ervoor zorgen dat een bulldog als een gek hijgt tijdens het sporten, kwijlen als een fontein tijdens het rusten, stikken en kokhalzen tijdens het eten, last hebben van een hitteberoerte en, als klap op de vuurpijl, ongewoon slechte winderigheid hebben. Ze hebben problemen met hun ademhalings- en ademhalingssystemen als gevolg van de vergroting van het zachte gehemelte en vernauwing van de orofarynx. Ze staan ook bekend om problemen met hun hart, heupen, ogen en huid. Hun afgeplatte gezichten betekenen ook dat de honden een verkorte luchtweg hebben, wat ademhalingsproblemen kan veroorzaken.

Honden koelen zichzelf af door te hijgen, waar bulldogs minder efficiënt in zijn, waardoor ze het risico lopen op een hitteberoerte. In vergelijking met andere rassen is de Britse (of Engelse) Bulldog vatbaarder voor een aantal gezondheidsproblemen. Dit maakt het onethisch om bulldogs op dezelfde manier te houden, beweren experts van het Royal Veterinary College in een nieuwe studie. Totdat de bulldog is gefokt op een manier die zijn gezondheidsproblemen aanpakt, moet je er gewoon geen kopen.

Liefhebbers van hondenshows wilden het ras behouden en besloten selectief de agressiviteit van de originele Olde English Bulldog uit te fokken. Veel mensen kopen Engelse Bulldogs vanwege hun uiterlijk en hebben geen idee van het werk dat nodig is om deze mooie honden gelukkig en gezond te houden. De problemen zijn zo ernstig dat de experts zeggen dat de Engelse bulldog moet veranderen of fokken moet worden verboden. Anderen creëren niet-stambomen, gemengde bulldograssen zoals de Olde English Bulldogge en de Continental Bulldog, die meer lijken op throwbacks naar de meer atletische voorouders van de bulldog.

Engelse bulldog-puppy's zijn meestal zeer pittig, wat betekent dat ze de neiging hebben vaker in de problemen te komen dan andere rassen. De Engelse bulldog-standaard, merkte hij op, zegt: „de afstanden van de onderkant van de stop, tussen de ogen, tot het puntje van de neus moeten zo kort mogelijk zijn. Dus voerden hij en zijn collega's een onderzoek uit naar het DNA van 102 Engelse bulldogs, de meeste uit de Verenigde Staten. Bijgevolg wordt onmiddellijke herdefinitie van het ras naar een gematigde conformatie sterk bepleit om te voorkomen dat het VK toetreedt tot de groeiende lijst van landen waar het fokken van Engelse Bulldogs verboden is, schrijven de onderzoekers in de studie.

Je hebt gelijk, ik heb twee Old English Bull Doggies en ze zijn erg goede hond, tot nu toe geen gezondheidsproblemen en het zijn erg sterke en atletische honden, ze komen alleen met andere honden en zijn niet agressief, maar als ze gevaar voelen, reageerden ze, ze zijn geweldig met mijn kleinkinderen en zijn zeer goede babysitters, ze zijn ook erg onduidelijk alles dat wordt geleverd met in100 meter van mijn huis ik weet het, als ik nadelen had, zou het zijn dat ze een beetje koppig kunnen zijn, Great Dogs. Als je erover denkt om binnenkort een hond mee naar huis te nemen, dan zijn dit de voor- en nadelen van het bezitten van een Engelse Bulldog om te beoordelen. Herziening van rasstandaarden, om evidence-based limieten op te nemen voor fysieke kenmerken zoals snuitkortingskorting, en volledige overweging van andere benaderingen zoals outcrossing, zijn nu nodig om ervoor te zorgen dat rassen met een hoog risico, zoals de Engelse bulldog, niet onnodig blijven lijden. Er zijn uitzonderingen op elke regel, maar de meeste Engelse Bulldogs houden ervan om met kinderen om te gaan die weten hoe ze ze goed moeten behandelen.

Op een Engels bulldog-forum bespraken een paar eigenaren het onderzoek, en sommigen schreven gezondheidsproblemen toe aan „achtertuinfokkers” die zich niet aan de rasstandaard houden. Dit zal niet alleen de gezondheid van de honden verbeteren, maar zou het VK ook in staat kunnen stellen te voorkomen dat andere landen worden gevolgd bij het verbieden van de Engelse Bulldog om welzijnsredenen. Dus, tenzij je bereid bent om te gaan met een potentieel zeer zieke hond die aan chronische pijn kan lijden, zou je geen Engelse Bulldog moeten krijgen. .