Wat is er mis met Engelse buldoggen?

Ze zijn extreem gevoelig voor warmteproblemen, kunnen gemakkelijk verdrinken in zwembaden of ander water en vereisen dagelijkse reiniging van hun huidplooien om problemen te voorkomen. De kans is groot dat als je een Engelse Bulldog bezit, je ze zwaar naar adem hebt horen snurken, snurken of hijgen.

Wat is er mis met Engelse buldoggen?

Ze zijn extreem gevoelig voor warmteproblemen, kunnen gemakkelijk verdrinken in zwembaden of ander water en vereisen dagelijkse reiniging van hun huidplooien om problemen te voorkomen. De kans is groot dat als je een Engelse Bulldog bezit, je ze zwaar naar adem hebt horen snurken, snurken of hijgen. De gezondheidsproblemen van uw hond kunnen alles omvatten, van ademhalingsmoeilijkheden tot botafwijkingen. Het is essentieel om op de hoogte te zijn van de meest voorkomende gezondheidsproblemen van Engelse bulldog en hoe u deze het beste kunt verzorgen en voorkomen.

Je lieve viervoetige familielid verdient het. De volgende zijn 10 Engelse bulldog veelvoorkomende gezondheidsproblemen. De symptomen van het Brachycephalic Airway Syndrome verergeren met obesitas, dus door uw pup een gezond dieet te geven en hun gewicht te controleren, kan hen enige verlichting bieden. Het wordt geadviseerd dat voor Brachycefale rassen honden met slechts milde symptomen, BAS kan worden beheerd door stress en oververhitting te vermijden en regelmatig te bewegen.

De lijst met kwalen van de bulldog is lang. Ten eerste maken hun dikke, laaghangende lichamen, brede schouders en smalle heupen bulldogs vatbaar voor heupdysplasie en maken het moeilijk voor hen om zich te verplaatsen. Korte snuiten en samengedrukte schedels zorgen ervoor dat de meesten ernstige ademhalingsmoeilijkheden hebben, wat niet alleen hun risico op ademhalingsgerelateerde dood verhoogt, maar het ook moeilijk maakt om koel te blijven. Een rimpelige huid kan buldoggen ook vatbaarder maken voor oog- en oorproblemen.

Alsof dat nog niet genoeg is, worden de honden geplaagd door allergische reacties en auto-immuunziekten verergerd door inteelt. De Engelse bulldog is vatbaar voor wat bekend staat als brachycefaal syndroom vanwege de gelaatstrekken van dit ras. De boosdoener voor deze problemen zijn de stenotische neusgaten (vernauwde neusgaten), langwerpige zachte gehemelte (lang dak van de mond dat de toegang tot de luchtpijp blokkeert), hypoplastische luchtpijp (vernauwde diameter) en laryngeale saccules (zakjes in de stembox die de luchtstroom belemmeren) honden met ingedrukte gezichten zijn vatbaar voor. Al deze problemen veroorzaken waarschijnlijk luidruchtige ademhaling, snuiven, snurken, hoesten, kokhalzen, kokhalzen, kokhalzen, braken, aanleg om gemakkelijk moe te worden, instortende en zelfs flauwvallen.

Na verloop van tijd kan de verhoogde inspanning veroorzaakt door ademhalingsproblemen het hart belasten. Deze symptomen worden intenser bij warm, vochtig weer. Demodectische schurft bij honden komt veel voor bij alle honden en wordt veroorzaakt door de Demodex-mijt. Meestal veroorzaken de mijten geen problemen, maar Engelse buldoggen met een verzwakt immuunsysteem kunnen de ziekte ontwikkelen.

Veel van de gezondheidsproblemen van de Engelse Bulldog waarmee het ras van vandaag wordt geconfronteerd, zijn het resultaat van menselijke inmenging, wat betekent vanwege selectief fokken. Dit smalle selectieve proces veroorzaakte de gezondheidsproblemen van de oude Engelse bulldog die vandaag de dag nog steeds van invloed zijn op bulldogs. Kersenoog komt veel voor bij Engelse Bulldogs en is herkenbaar aan de rode uitstulping in de honden in de ooghoek. Engels Bulldog temperament, persoonlijkheid, training, gedrag, voor- en nadelen, advies en informatie, door Michele Welton, Dog Trainer, Behavioral Consultant, Auteur van 15 hondenboeken.

Het probleem is dat de meeste hondentrainingsvideo's op internet waardeloos zijn, omdat ze de verkeerde trainingsmethode gebruiken. Dit zijn allemaal aandoeningen en symptomen die kunnen worden geholpen door uw Engelse Bulldog op een gezond gewicht te houden. In de jaren zeventig creëerde David Leavitt een speciale afstamming die bedoeld was om deze gezondere werkende bulldog uit de jaren 1800 na te bootsen en noemde het de Olde English Bulldogge. Vanwege de mondconformatie van dit ras is de kaak van de Engelse bulldog ondergeschoten, waarbij de onderkaak uit de bovenste steekt.

Vanwege de losse huid en plooien van de Engelse Bulldog zijn deze dieren vatbaar voor een breed scala aan huidaandoeningen. Engelse Bulldogs hebben ook andere, minder vaak voorkomende gezondheidsproblemen, maar u moet er nog steeds van op de hoogte zijn. De voorouders van de bulldog waren vechters, gefokt voor stierenaas voordat de Engelsen de sport in 1835 verbood. Ze vergeleken die groep met een tweede subset van 37 Engelse bulldogs die voor verschillende gezondheidsproblemen naar de Veterinary Clinical Services van de universiteit waren gebracht.

Hoewel koppig, is de Engelse Bulldog verrassend gevoelig, herinnert hij zich wat hij leert en reageert hij goed op geduldige, aanhoudende training. Helaas is de Engelse Bulldog erg vatbaar voor een breed scala aan gezondheidsproblemen bij honden en behandelt hij meer gezondheidsproblemen dan je gemiddelde pup. .