Welk hondenras heeft de minste gezondheidsproblemen?

Bekend om veeboeren te helpen kuddes onder controle te houden, Australian Cattle Dogs zijn graag buiten. De OG van pinscherrassen is een hoge energie, een hoog IQ en relatief gezond in tegenstelling tot andere rassen.

Welk hondenras heeft de minste gezondheidsproblemen?

Bekend om veeboeren te helpen kuddes onder controle te houden, Australian Cattle Dogs zijn graag buiten. De OG van pinscherrassen is een hoge energie, een hoog IQ en relatief gezond in tegenstelling tot andere rassen. Duitse Pinschers leven vaak tussen de 12 en 14 jaar met de juiste liefde en zorg. De Siberische Husky is een energiek ras met een natuurlijke instelling voor het gezinsleven.

Hoewel Siberische husky's vatbaar zijn voor sommige gezondheidsproblemen, zijn deze incidenten laag. De meeste husky's leven tussen de 12 en 14 jaar. De Engelse Springer Spaniel is een kostbaar gezicht, mensenvriendelijk ras. Ze zijn relatief een relatief gezond ras en lijden zelden aan ernstige gezondheidsproblemen.

Engelse Springer Spaniels leven gewoonlijk tussen de 12 en 14 jaar. Border Collies staan bekend om hun intelligentie en atletiek. Deze workaholic knuffelbeestjes zijn ook een relatief gezond en winterhard ras, waarvan de meeste tussen de 12 en 15 jaar leven. Australian Shepherds zijn de typische cowboyhond en leven vaak 12 tot 15 jaar een gezond actief leven.

Aussies hebben ook de reputatie een lijst van bot-, vacht- en huidaandoeningen te vermijden die vaak andere rassen treffen. De Cardigan Welsh Corgi is de neef van de Pembroke Welsh Corgi. Hoewel beide rassen relatief gezond zijn in vergelijking met andere, geven we de Cardigans een voorsprong. De Cardigan Welsh Corgi heeft een iets langere levensverwachting, waarbij de meeste tussen de 12 en 15 jaar leven.

Australian Cattle Dogs, ook over de hele wereld liefdevol bekend als de Blue Heeler, leven meestal tussen de 12 en 16 jaar. De Australian Cattle Dog heeft een geschiedenis zonder grote gezondheidsproblemen en ze worden beschouwd om hun loyaliteit en hoge IQ. Deze kleine pups met een overdreven persoonlijkheid leven gemiddeld ongeveer 14 tot 16 jaar. Typisch met een gewicht van ongeveer 6 pond, kunnen Chihuahuas hun rol als de perfecte „portemonnee” zeker bedanken voor een assist in een lang leven.

Deze uiterst loyale metgezellen krijgen veel lof voor hun arbeidsethos. Belgische Mechelse herder leeft ongeveer 14 tot 16 jaar en wordt doorgaans niet geassocieerd met grote gezondheidsproblemen, waarschijnlijk vanwege hun extreem selectieve fokkerij. Greyhounds behoren tot de gezondste honden ter wereld. Ze zijn mager, daarom verdragen ze de kou niet zo goed.

Deze honden zijn aanhankelijk en doen het goed met kinderen, katten en andere honden. Greyhounds zijn zowel intelligent als loyaal, waardoor ze gemakkelijk te trainen zijn. Ze zijn energiek en hebben veel oefeningen nodig. Deze honden houden van hardlopen en zouden geweldig zijn voor mensen die graag met hun huisdieren sporten.

Ze kunnen tot ongeveer 13 jaar leven. Honden zijn loyale metgezellen en elk mens zou het genoegen moeten hebben om tijd om hen heen door te brengen. Iedereen die een hond bezit, wil dat zijn huisdier zo lang mogelijk op deze aarde blijft hangen. Er is geen manier om te weten hoe lang een hond kan leven, maar sommige rassen worden als gezonder beschouwd dan andere en kunnen daarom een langere levensduur hebben.

Als u op zoek bent naar een gezonde hond die nog vele jaren moet blijven hangen, bekijk dan onze lijst met 22 van de gezondste hondenrassen. Dit zijn compacte maar sterke veehonden die tot in de twintig kunnen leven. De Australische veedhond is verwant aan de Dingo, een wilde hond die leeft in gebieden van Australië die onbewoond zijn door mensen. Het zijn over het algemeen gezonde honden en zijn niet vatbaar voor ernstige gezondheidsproblemen.

De Australian Shepherd is een atletische hond die weet hoe hij hard moet werken op de ranch. Hun uithoudingsvermogen en spieropbouw maken het gemakkelijk voor hen om de hele dag actief te blijven, wat waarschijnlijk bijdraagt aan hun geweldige gezondheid. Deze honden kunnen tot de rijpe leeftijd van ongeveer 15 jaar leven. Deze honden hebben lange, elegante manen die ze een luxe uitstraling geven.

Ze zijn meestal aanhankelijk, brengen graag tijd door met kinderen, en kunnen soms een beetje ondeugend zijn. Hun gekke persoonlijkheden maken hen een genot om tijd door te brengen in huis. Je kunt verwachten dat de gemiddelde Shih Tzu tot 18 jaar zal leven. Dit hondenras is slechts ongeveer 17 centimeter lang als het volgroeid is, maar ze hebben grote persoonlijkheden die elk groot hondenras een run voor hun geld zullen geven.

Ze hebben de neiging om meer te rennen en te dartelen dan ze lopen, maar ze kunnen goed luisteren en kunnen gemakkelijk worden getraind om rond te blijven terwijl ze vrije tijd buitenshuis doorbrengen. Basenji's leven tot ver in hun tienerjaren en het is niet bekend dat ze gezondheidsproblemen ontwikkelen, zoals diabetes en hartaandoeningen, dankzij hun dagelijkse activiteit. Een van de redenen dat de Bichon Frise zo geliefd is bij gezinnen, is dat ze een opvallende witte vacht hebben die toevallig hypoallergeen is. Deze honden kunnen zich aanpassen aan veel verschillende situaties en huishoudelijke typen, of het nu gaat om appartement of huis.

Ze zijn over het algemeen gezond en stabiel op oudere leeftijd, en ze kunnen tot 20 jaar oud worden. Dit ras werd ergens in de jaren vijftig naar de Verenigde Staten gebracht. Ze zijn gefokt om te jagen, maar ze kunnen allerlei dingen doen, zoals hout slepen en winnen op de behendigheidscursus. Deze honden willen graag behagen en zullen er alles aan doen om tijd door te brengen met hun menselijke metgezellen.

Shih Tzus kan ongeveer 16 jaar oud worden, en dat kunnen ze doen zonder ernstige gezondheidsproblemen te ondervinden. Deze kleine honden zijn vermakelijk, actief, vriendelijk en nieuwsgierig. Ze zijn stevig en gespierd, wat deels de reden is waarom ze zulke geweldige konijnenjagers maken. Beagles staan bekend om hun extraverte persoonlijkheden en hun genegenheid voor zowel kinderen als volwassenen.

Ze wegen minder dan 20 pond en staan als volwassene minder dan 13 inch, en ze kunnen tot 15 jaar oud worden. Dit grote, winterharde ras is ontworpen om op de boerderij te hoeden, maar is sindsdien populaire waakhonden geworden. Ze werken zelfs in de militaire en politiediensten van de Verenigde Staten in het hele land. De Belgische Mechelaar heeft een vacht van bruin, reekalf of mahoniehaar.

Ze hebben een levensduur van ongeveer 14 jaar, wat indrukwekkend is vanwege hun grootte. Deze mensgerichte sporthonden houden ervan om plezier te hebben, maar verlangen er ook naar om aan het einde van een lange dag met familieleden te knuffelen. Vernoemd naar de stad Manchester in Engeland, zijn deze honden slank, snel en gracieus. Ze worden soms gebruikt om te racen, maar hun ware talent is het vangen van ratten.

Dit ras is er in zowel speelgoed- als standaardvariëteiten, die beide ongeveer 15 jaar oud kunnen worden. Ook bekend als wiener dog of hotdog, heeft de teckel korte stompe poten en een langwerpig lichaam dat ze een ietwat komische uitstraling geeft. Ze lijken hun kleine formaat niet op te merken, omdat het trotse en moedige honden zijn die alles op zich nemen om hun familieleden te beschermen. Met een gewicht van minder dan 10 pond zijn dit de perfecte schoothondjes.

Ze kunnen overal tussen de 12 en 16 jaar leven. De Border Collie is super aanhankelijk en energiek, geeft er de voorkeur aan hun tijd door te brengen met spelen en het verkennen van het buitenleven in plaats van te loungen. Dit ras kan worden geboren met een gladde of ruwe vacht, die beide verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren en interessante patronen. Dit ras heeft een levensduur van ongeveer 12 jaar.

Dit is een van de oudste hondenrassen afkomstig uit Duitsland. De Duitse Pinscher is altijd alert en mist nooit een beat. Ze zijn goed gespierd met langwerpige koppen en strakke, korte jassen. Deze honden hebben een gemakkelijke manier van lopen die bij elke stap vertrouwen toont.

Ze zijn vrijgevochten, dus training wordt altijd aanbevolen. Ongeveer 15 jaar is de gemiddelde levensduur van dit ras. De Duitse Kortharige Pointer heeft een uniek vachtpatroon waardoor ze een beetje op de Dalmatiër lijken. Deze honden vinden het heerlijk om buiten te zijn en hebben geen tekort aan energie.

Het ras is veelzijdig en kan van alles doen, van werken op een boerderij tot jagen in het wild. Dit zijn grote honden die als volwassenen tot 70 pond kunnen wegen. Ze worden meestal ongeveer 14 jaar oud. De Whippet is een slanke, liefdevolle hond die een voorliefde heeft voor hardlopen en snelheden tot 35 mijl per uur kan halen, waardoor ze fatsoenlijke racers op de baan zijn.

Deze honden zijn jagers, of het nu gaat om een bal of een dier dat als prooi wordt beschouwd. Dit zijn niet de doorsnee gezinshonden die de hele dag in huis zullen zitten. Ze vereisen elke dag van de week veel buitentijd en lichaamsbeweging. De meeste Whippets worden ongeveer 15 jaar oud als ze goed worden verzorgd.

Dit grote hondenras komt oorspronkelijk uit Egypte, maar is over de hele wereld populair geworden vanwege hun snelheid en behendigheid. Greyhounds zijn het meest gebruikte ras op de racebaan, maar racen is niet het enige waar ze goed in zijn. Windhonden zijn onafhankelijk, gelijkmatig gehumeurd en gemakkelijk te trainen op het gebied van gehoorzaamheid en behendigheid. Windhonden leven over het algemeen tussen de 10 en 14 jaar.

De Havanezer hond is aanpasbaar, vrolijk en nieuwsgierig. Hun slappe oren en heldere ogen geven ze een vertederende look die moeilijk te negeren is. Ze vinden het leuk om een groot deel van hun tijd binnen en rond menselijke familieleden door te brengen. Dit ras kan zich gemakkelijk aanpassen aan het leven in een appartement als ze dagelijks gaan spelen en sporten.

Deze honden kunnen tot 14 jaar oud worden met een goed dieet en oefenplan. Dit is een terriërras dat vaak wordt gebruikt om op ongedierte te jagen in huizen en bedrijven. Ze hebben een gespierde bouw die leent voor hun atletiek en vermogen om zich snel maar gracieus te verplaatsen. Ze hebben lange baarden waardoor ze er oud uitzien als volwassenen, ongeacht hun leeftijd.

De typische miniatuurschnauzer wordt ongeveer 15 jaar oud. Pommeren zijn schattige kleine honden die sommige liefhebbende eigenaren te veel bederven. Ze houden van blaffen, ze zijn serieus over het beschermen van hun familieleden, en ze zullen nooit een kans om te spelen of te knuffelen afwijzen, zolang ze maar tijd doorbrengen met dierbaren. Deze honden houden niet van de kou, dus moeten ze binnenshuis wonen waar de temperaturen worden gecontroleerd.

De gemiddelde levensduur van een Pommeren varieert tussen 12 en 16 jaar. Uit Frankrijk heeft de poedels een dikke, meestal gekrulde haarlaag waardoor ze er groter uitzien dan ze in werkelijkheid zijn. Deze honden hebben meestal jassen van wit, zwart of abrikoos of bruin haar, maar er zijn enkele uitzonderingen van toepassing, afhankelijk van de afstamming van de hond. De meeste eigenaren laten het haar van hun poedels een paar keer per jaar knippen om het onder controle te houden.

Ongeveer 14 jaar is de algemeen aanvaarde levensverwachting van de poedels. Dit indrukwekkende hondenras is krachtig, intelligent en gemakkelijk te trainen. Ze houden van hardlopen en werken en kunnen problemen veroorzaken als ze zich de hele dag te vervelen. Hun roedelmentaliteit maakt ze gemakkelijk op te nemen in werkgroepen honden.

De Siberische Husky heeft opvallende blauwe ogen die hun alertheid tonen. De meeste Siberiërs die dagelijks sporten en goed eten, moeten ongeveer 14 jaar leven. Hoeveel paarden zijn er? (Amerikaanse en wereldwijde statistieken in 2020) Hoe tonen katten genegenheid? 14 manieren waarop katten hun liefde tonen Doorzoek onze database met meer dan 8162 berichten met up-to-date informatie van onze experts en dierenartsen. Van dit ras is bekend dat het lang leeft, zonder grote kwalen.

In feite was de oudste nog levende hond Bluey, een Australische veedhond, die leefde tot hij 29 en een half jaar oud was. Een andere Australische veehond die lang leefde, was de 32-jarige Chilla uit Queensland, Australië. Helaas kon Chilla die titel niet claimen uit het Guinness Book of World Records. Stubborn is een understatement voor dit winterharde ras.

Ze zijn misschien moeilijk te trainen, maar ze zijn ook een van de beste honden om te bezitten. Met het juiste voedsel, de juiste omgeving en veel beweging kan je beagle tot 15 jaar leven en je altijd trouwe metgezel worden. Over eten gesproken, Beagles eten absoluut alles, zelfs als ze vol zijn. Controleer de hoeveelheid voedsel die je ze geeft.

Voor lekkernijen zouden ze blij zijn met knagen aan een caloriearme kauwtraktatie zoals Pawstruck Cow Ears. Australian Shepherds leven ergens tussen de 12 en 15 jaar en staan bekend om hun goede genetica en hoge intelligentie. Deze boerderijhond voor alle doeleinden heeft zelden bot- of huidcomplicaties die vaak andere rassen treffen. Met veel mentale en fysieke stimulatie op dagelijkse basis, zal deze hond geen probleem hebben om een lang en gezond leven te leiden.

Vanwege hun atletiek en hoge energieniveaus kunnen Border Collies veel andere hondenrassen overleven. Dagelijkse lichaamsbeweging en buitenactiviteiten zijn een must om de mentale en fysieke toestand van deze pup onder controle te houden. Eigenaren bewonderen de Border Collie omdat ze uitzonderlijk gehoorzaam, loyaal en intelligent zijn - waardoor ze een ideale aanvulling zijn op elk gezin. De Duitse Pinscher is een middelgrote hond vol energie en pit.

Duitse Pinschers tonen een eigen persoonlijkheid en hebben een levendig karakter dat wordt gekoesterd door hun menselijke tegenhangers. Gelukkig voor deze eigenaren is het ook bekend dat dit ras een relatief schone gezondheidsverklaring heeft als het gaat om erfelijke aandoeningen. Gemiddeld zal een Duitse Pinscher ergens tussen de 12 en 14 jaar leven. Havanezer honden, uw dierbare huisdier voor gemiddeld 14-16 jaar, zijn geweldige metgezellen omdat ze ook erg sociaal zijn.

Maar Siberische husky's hebben ook behoorlijk wat problemen, vooral degenen die als huisdier zijn gefokt, niet als werkhonden. Volgens het Guinness Book of World Records was de oudste hond die ooit heeft geleefd een Australische veehond genaamd Bluey die 29 jaar oud werd. Ondanks hun overweldigende populariteit, is een goed gefokte poedels doorgaans zeer winterhard en wordt het beschouwd als een van de gezondste hondenrassen. Hieronder hebben we een lijst samengesteld van de top 30 gezondste hondenrassen op basis van rassen waarvan bekend is dat ze de minste gezondheidsproblemen hebben in vergelijking met andere rassen, evenals rassen die de neiging hebben om een langere levensduur te hebben bij kwaliteitszorg.

Met hun fenomenale musculoskeletale conditie en atletiek kunnen ze tot 45 mijl per uur rennen, waardoor ze het snelste hondenras ter wereld zijn. Geliefd om hun hoge energie en indrukwekkende intelligentie, deze honden hebben veel beweging en training nodig voor een optimale gezondheid. Al lang bekend om hun plaats in de geschiedenis en mythe, leven deze kleine honden lang met een gemiddelde levensduur van 14-18 jaar. Ondanks hun reputatie, tenzij ze worden gefokt om de hele tijd agressief te zijn, zullen deze honden alleen agressie tonen als ze voelen dat hun mens wordt aangevallen.

Traditioneel gefokt voor hoge intelligentie en probleemoplossende vaardigheden, niet uiterlijk, is de Aussie-veehond meestal een van de gezondste moderne hondenrassen. Als kruising en overfokkerij de bron zijn van veel erfelijke gezondheidsproblemen bij honden, is het alleen redelijk om aan te nemen dat puppy's die niet het resultaat waren van opzettelijke typefokkerij over het algemeen hartiger en gezonder zullen zijn. Engelse vossenhonden, een van de zeldzaamste hondenrassen die er zijn, zijn natuurlijke jagers en zeer gemakkelijk te verzorgen. Deze worsthonden kunnen vrij snel worsten worden en obesitas kan grote schade aanrichten aan de lange ruggengraat van de teckel.

Siberische husky's en andere noordelijke werkende rassen zoals de Alaskan Malamute lijken het meest op wolven, de oude voorouders van de huishond, wat aangeeft dat ze minder drastische menselijke tussenkomst en kruising hebben ondergaan dan sommige andere honden. .