Worden bulldogs agressief?

Bulldogs zijn van nature niet agressief, maar zoals elke hond kunnen ze agressief worden wanneer ze worden uitgelokt. Je harige vriend kan alle tekenen van buldogagressie vertonen, of een paar voordat ze aanvallen.

Worden bulldogs agressief?

Bulldogs zijn van nature niet agressief, maar zoals elke hond kunnen ze agressief worden wanneer ze worden uitgelokt. Je harige vriend kan alle tekenen van buldogagressie vertonen, of een paar voordat ze aanvallen. Angst, bescherming en bewaking zijn allemaal natuurlijk gedrag van hoektanden. Geduld hebben en kalm blijven is van vitaal belang.

De meest goed opgevoede bulldog kan tekenen van agressie vertonen of zich gedwongen voelen om aan te vallen. Ze zien er misschien stoer uit, maar ze zijn erg kalm en aanhankelijk. Ze kunnen zeker op elke leeftijd agressie vertonen als ze worden uitgelokt of niet correct worden behandeld. engelse buldoggen zijn over het algemeen agressiever voor andere dieren dan voor vreemden.

Een deel van de reden is hun geschiedenis als honden die stieren lokken. Selectief fokken in de loop der jaren heeft echter hun aanvalsneigingen verminderd. Verre van hun hondenvechtverleden staan Engelse buldoggen nu bekend om hun aanhankelijke en relaxte persoonlijkheid. Maar zoals bij elk hondenras, zijn ze nog steeds vatbaar voor het ontwikkelen van vormen van agressie.

Er was een moment dat mijn Engelse bulldog me zonder reden bleef aanvallen. Maar na een consult met de dierenarts kreeg ik te horen dat het te wijten kon zijn aan agressie, dominantie, slechte socialisatie of angst. Veel hondenbezitters verwarren dominantie met agressie. De waarheid is dat dit twee verschillende problemen zijn, maar beide vereisen aandacht.

Door dominantie veroorzaakte agressie is niet hetzelfde als andere vormen van agressie, die ik hieronder heb besproken. Het is moeilijker om een Engelse Bulldog van dit probleem af te leiden dan andere oorzaken van agressie. Als uw Bulldog nog nooit eerder agressie heeft getoond, moet u overwegen om hem naar de dierenarts te brengen. Uw huisdier heeft mogelijk pijn en heeft onmiddellijke veterinaire zorg nodig.

Engelse Bulldogs zijn vatbaar voor heupdysplasie, gewrichtsproblemen, botbreuken en snijwonden. Dit alles kan leiden tot onredelijke agressie. De uitdaging bij reddingshonden is dat het niet altijd bekend is waar ze vandaan komen of wat ze hebben meegemaakt. Velen komen aan in schuilplaatsen met volledige agressie.

Het kan maanden of jaren duren om het vertrouwen te winnen van een Engelse Bulldog die is mishandeld door zijn vorige eigenaren. Toch kunt u altijd samenwerken met een hondentrainer om de hond te helpen zijn agressie te overwinnen. Velen van ons maken zich schuldig aan het geven van een ongepaste reactie wanneer onze honden tekenen van agressie vertonen. Mijn Engelse Bulldog blijft me eerder aanvallen, maar nadat ik op de oorzaak had gewezen, kon ik hem eruit trainen.

Houd er rekening mee dat dit gedrag complexer is dan eenvoudige agressie. Hondenbezitters moeten eerst hun huisdieren begrijpen, zodat ze de juiste aanpak kunnen gebruiken. Bij twijfel is het altijd het beste om een dierenarts of hondentrainer te raadplegen. Het meeste hiervan komt omdat mensen denken dat het oké is om hun Bulldog te trainen als ze vier maanden oud zijn, terwijl ze na acht weken moeten beginnen.

Bovenal, disciplineer je Bulldog niet lang nadat je een fout hebt gemaakt, want honden hebben een kortetermijngeheugen en gebruiken nooit fysieke straffen. Dat gezegd hebbende, niet alles moet vroeg worden gestart; overleg met een trainingsschema voor bulldog-puppy's is essentieel. Bulldogs kunnen territoriaal en reactief worden als elke educatieve stap wordt gepositioneerd als een gevecht in plaats van een spel of een spannend avontuur. Als je ooit merkt dat je bulldog naar je staart, begrijp dan dat ze proberen hun dominantie over je te forceren.

Engelse Bulldogs mogen niet fysiek worden beperkt, omdat je ze alleen krachttraining en stimulans geeft om je te overmeesteren als je dat doet. Leer in plaats daarvan je Bulldog om je commando te volgen, zoals „GO” of „TIME-OUT”, en gebruik dat om hem in het gebied te krijgen waar je hem aarden. Wees stevig en stel jezelf vast als leider bij het trainen van buldoggen en bouw vertrouwen op door een omgeving te creëren waarin ze zich op hun gemak voelen. Of je Engelse Bulldog agressief handelt tegen vreemden in je huis, hangt af van wie de vreemdeling is en de omstandigheden, en hoe goed ze zijn opgeleid.

Met Bulldogs moet je vergelijkbare training en geduld uitbreiden tot alles, van geduldig zijn met de voerbak tot meer gefocust zijn op je wandelingen. Ondanks dat hij een bijtsterkte van 305 psi heeft, is de American Bulldog een zeer gevoelig en zeer aanhankelijk hondenras. Deze buldoggen zijn ongelooflijk loyale huisdieren en zullen hun gezin verdedigen als ze een bedreiging van een buitenstaander voelen. Als je onlangs een schattige Bulldog-puppy mee naar huis hebt genomen, moet je weten hoe je hem kunt disciplineren, ondanks dat je honderd verschillende stereotypen en mythen hebt gehoord.

Deze geheel nieuwe gids leert je precies wat je wel en niet moet doen als je discipline bijbrengt in je Bulldog. Dit is een van de meest cruciale stappen bij het trainen van je Bulldog, omdat het te maken heeft met daadwerkelijke straf. .