Zijn buldoggen een goed ras?

Betrouwbaar en voorspelbaar, de bulldog is een geweldig familiehuisdier en houdt van de meeste kinderen. Mensgericht als ras, vragen ze actief menselijke aandacht.

Zijn buldoggen een goed ras?

Betrouwbaar en voorspelbaar, de bulldog is een geweldig familiehuisdier en houdt van de meeste kinderen. Mensgericht als ras, vragen ze actief menselijke aandacht. Ze hebben echter de moed behouden die oorspronkelijk in hen werd gefokt voor stierenaas, dus zijn ze fijne waakhonden. De AKC-standaard zegt dat de dispositie van de Engelse bulldog gelijk en vriendelijk, vastberaden en moedig moet zijn.

Het gedrag moet vreedzaam en waardig zijn. Gezellig en lief, maar met een reputatie voor moed die hem een uitstekende waakhond maakt, is de Bulldog een minnaar, geen vechter. Hij is eerder waardig dan levendig en heeft een vriendelijke, maar soms koppige aard. De Bulldog is vriendelijk en gemakkelijk in de omgang; hij kan met iedereen overweg.

Hij kan een langzame leerling zijn, maar als hij eenmaal iets weet, heeft hij het voorgoed. buldoggen zijn meestal geen blaffen. Meestal is hun uiterlijk alleen voldoende om indringers af te schrikken. De Engelse Bulldog heeft eigenlijk een achtergrond als vechthond, wat het ras sterke schouders en fronsende gezichten geeft.

Maar jaren van zorgvuldig fokken hebben hun agressieve neigingen getemperd, en ondanks dat ze een sterke wil hebben, zijn ze erg enthousiast om te behagen en zullen ze toegewijde metgezellen zijn. engelse buldoggen zijn redelijk populair en zijn geliefd bij velen. Geen verrassing, want ze hebben zo'n goed temperament. Engelse Bulldogs zijn uitstekende familiegenoten.

Ze zijn geweldig met kinderen en kunnen het prima doen in een huishouden met meerdere huisdieren als ze goed worden gesocialiseerd als puppy's. Ze hebben een iets hogere prooiaandrijving, dus je moet erop letten als je katten in je huis hebt en het gedrag al vroeg corrigeren. De bulldog, vaak de Engelse bulldog genoemd, is als geen andere hond. Het is geliefd om zijn laag zwaaide, zwaar geplaatste lichaam, enorme kop en kenmerkende scowl.

Honderden jaren lang werd de bulldog in Engeland gebruikt voor bullbaiting, een gruwelijke sport die begin 1800 verboden was. Destijds was de bulldog groter en woest dan de zachte bankaardappel die we vandaag kennen en waar we van houden. De transformatie kwam tot stand toen fokkers probeerden de bulldog om te zetten in een lief familiehuisdier in plaats van een felle vechter. De bulldog van vandaag is waardig en vreedzaam.

Het ras is een populaire schoolmascotte en gezinshond. Ze staan bekend om hun vriendschappen met kinderen, waardoor de bulldog een uitstekende metgezel is voor gezinnen. Oorspronkelijk gefokt als veedrijvers en vechthonden, staan Bulldogs nu bekend om hun kalme en volgzame aard. De belangrijkste kenmerken van een Bulldog zijn onder meer een gedrongen bouw en vastberaden expressie, maar ondanks hun stoere uiterlijk zijn ze zachtaardig en extreem loyaal.

Hoewel de meeste schuilplaatsen elk van hun honden zullen beoordelen om er zeker van te zijn dat ze een goed temperament hebben, is het waarschijnlijk dat de Bulldog die je kiest geen papierwerk voor gezondheidsscreening zal hebben, dus je moet hem meteen door een dierenarts laten onderzoeken. Als je niet het gedoe wilt om voor een puppy te zorgen, kun je overwegen om een volwassen Bulldog te adopteren vanuit een reddingscentrum of opvangcentrum. Zoals bij alle honden, moet je altijd toezicht houden op de speeltijd tussen je Bulldog en kinderen om ervoor te zorgen dat iedereen veilig en gelukkig is. Net als bij andere brachycefale of korte snuitrassen, worden Bulldogs niet uitgesneden om zwemmers te zijn en gaan ze niet instinctief het water op zoals sommige andere honden.

Dus, zijn Engelse Bulldogs goede huisdieren? Vanwege al hun gezondheidsproblemen veroorzaakt door onmenselijke fokpraktijken, moeten we nee zeggen. De Engelse Bulldog staat bekend om zijn brede houding, gespierd laag profiel en kort, gerimpeld gezicht met een onderbeet. Deze overwegingen zijn belangrijk omdat ze de algehele levensstijl van de Engelse Bulldog sterk kunnen beïnvloeden. Toen Britse immigranten in de jaren 1800 naar Amerika kwamen, brachten ze hun honden, waaronder bulldogs, mee.

Victoriaanse bulldogs zijn een mashup van bull terriers, bull Mastiffs, Staffordshire bull terriers en Engelse bulldogs. Je kunt de Bulldog meenemen voor een wandeling van anderhalve kilometer tijdens het koele deel van de dag, maar hij zal net zo blij zijn met een korte wandeling op en neer door je straat. Veel emotionele en financiële stress kan worden verzacht door direct na adoptie te investeren in een huisdierenverzekering voor de Engelse Bulldog. In 1835, na vele jaren van controverse, werd bullbaiting verboden in Engeland, en velen dachten dat de Bulldog zou verdwijnen omdat hij geen doel meer had.

Ondanks cartoonafbeeldingen van hen als woeste honden, worden de Bulldogs van vandaag gefokt om aanhankelijk en vriendelijk te zijn. Engelse Bulldogs zijn middelgrote honden, al was het maar vanwege hun lengte slechts 14 tot 15 centimeter lang, maar kunnen tot 50 pond wegen. Overgewicht kan zijn ledematen en rug enige belasting veroorzaken, wat tot andere gezondheidsproblemen kan leiden, dus zorg ervoor dat je zijn voedsel meet en let goed op het gewicht van je Engelse Bulldog. .