Zijn bulldogs moeilijk te verzorgen?

Hoewel het Engelse buldogras gemakkelijk van temperament is, zijn ze niet per se onderhoudsarm. Hun karakteristieke rimpels kunnen leiden tot huidproblemen als ze niet goed worden verzorgd, en aangezien ze niet de meest actieve honden zijn, kan het verkrijgen van te veel gewicht ook een zorg zijn.

Zijn bulldogs moeilijk te verzorgen?

Hoewel het Engelse buldogras gemakkelijk van temperament is, zijn ze niet per se onderhoudsarm. Hun karakteristieke rimpels kunnen leiden tot huidproblemen als ze niet goed worden verzorgd, en aangezien ze niet de meest actieve honden zijn, kan het verkrijgen van te veel gewicht ook een zorg zijn. bulldogs kunnen veel gezondheidszorgbehoeften en -problemen hebben. Ze zijn extreem kwetsbaar voor hitte.

Ze moeten een dagelijks reinigingsritueel hebben voor de huidplooien en staartzakken. Allergieën komen zeer vaak voor, zowel milieu- als voedselgerelateerd. Chirurgie kan gevaarlijk en duur zijn omdat hun platte gezichten en luchtwegen een hoger risico op bijwerkingen voor anesthesie veroorzaken. De meeste Engelse buldoggen wegen ongeveer 50 pond als ze volgroeid zijn, hoewel vrouwtjes ongeveer 10% minder kunnen wegen.

Velen van hen hebben een uitgesproken onderbeet die het individu een unieke visuele esthetiek en persoonlijkheid geeft. Bulldogs zijn niet de gezondste rassen. Gezondheidsproblemen die hen treffen, dragen bij aan hoge onderhoudsniveaus, in termen van veterinaire zorg en bijbehorende rekeningen. Ze zijn vatbaar voor allergieën, huidziekten, blaasstenen, oogproblemen en ademhalingsproblemen.

Als u uw hond fokt, heeft ze waarschijnlijk een keizersnede nodig voor puppybezorging. Zoek een dierenarts die gespecialiseerd is in het ras, bekend met bulldog-bijzonderheden. Bulldog-gezichtsstructuur en gerelateerde ademhalingsproblemen betekenen bijvoorbeeld dat ze speciale zorg nodig hebben tijdens anesthesie. Zijn er veel onderhoud aan Engelse bulldogs? Ja.

De Engelse bulldog kan een hond met veel onderhoud zijn als het gaat om hun gezondheid. Ze hebben een uniek ademhalingssysteem dat vereist dat hun eigenaar goed oplet hoeveel lichaamsbeweging en hoe warm hun omgeving is. Kersenoog is een aandoening die vrij vaak voorkomt bij Engelse bulldogs wanneer de ooghoek een rode, geïrriteerde en uitpuilende bult heeft die rood is. Ze kunnen ook last hebben van droge ogen.

Dagelijkse planning omvat het schoonmaken van de plooien van de ogen en huidplooien van de Engelse bulldogs, evenals het passen in een paar korte stints van natuurlijke lichaamsbeweging. Dit schema kan zo gedetailleerd zijn als de eigenaar het wil maken. Het kunnen eenvoudige herinneringen zijn in hun dagelijkse planner om de Engelse bulldog mee te nemen op een korte wandeling na het eten, gevolgd door het schoonmaken van hun huidplooien, ogen en al het andere dat nodig is. De Engelse bulldog is duur in onderhoud.

Vanwege het potentieel voor onderliggende gezondheidsproblemen kan het kostbaar zijn in de vorm van talrijke dierenartsbezoeken. Huisdierenverzekering is een optie voor eigenaren van Engelse bulldogs om de out-of-pocket kosten in verband met hun gezondheidsproblemen te helpen verminderen. Als je erover denkt om een Engelse Bulldog te adopteren en wilt weten hoe je voor ze moet zorgen, is er geen eenvoudig antwoord. Engelse Bulldogs hebben routineonderhoud nodig en ze moeten als familielid worden behandeld.

Een van de meest populaire honden in de American Kennel Club zijn, komt met zijn verwachtingen voor deze geweldige metgezellen. Engelse Bulldogs zijn relatief moeilijk te onderhouden. Specifiek als het gaat om hun verzorgingsbehoeften, zijn Engelse Bulldogs veel onderhoud. Dit komt door hun gevoelige huid en hun dagelijkse reiniging van huidplooien.

Ik kocht mijn eerste Engelse Bulldog, strikt gebaseerd op hun schattige gezichten en persoonlijkheid, en ik leerde snel dat het ras veel speciale behoeften en overwegingen heeft waar alle eigenaren zich bewust van moeten zijn en waar ze zich prettig bij moeten voelen voordat ze een rimpelige bundel bont mee naar huis nemen. Het vinden van een verantwoordelijke fokker is uw topprioriteit als u nog steeds overweegt een Engelse Bulldog bij u thuis te brengen. Bulldog-fokkers wilden dat deze vechtershonden een korte lengte hadden, dus het zou moeilijk zijn voor de stier om ze in de ring te zien. Wat je bulldog eet, moet je hoogste prioriteit hebben als je zijn optimale gezondheid en geluk wilt behouden.

Ik heb met mijn zoon gesproken over het krijgen van een Engelse Bulldog en vond de informatie die je deelde erg nuttig. Ik vind Engelse Bulldogs gewoon schattig, maar ik denk niet dat ik een goede eigenaar zou zijn voor een van deze. Het laatste wat je wilt is een Bulldog die heeft besloten dat de lange wandeling te lang is geworden en je opgeeft. Na verloop van tijd kunnen droge ogen leiden tot hoornvliesbuldog-oogzweren, hoornvlieslittekens en uiteindelijk blindheid.

De AKC-standaard zegt dat de dispositie van de Engelse Bulldog gelijk en vriendelijk, resoluut en moedig moet zijn. Een van de meest merkwaardige rassen zijn; De Engelse bulldog moet worden geleerd om alles wat er in hun mond zit op commando te laten vallen. Dit resulteerde niet in de ondergang van het ras, omdat mensen nog steeds buldoggen als huisdier wilden vanwege hun temperament. Zorg ervoor dat u elk van deze dingen controleert terwijl u door uw verzorgingsproces gaat, om ervoor te zorgen dat u geen baan mist om uw bulldog in goede gezondheid te houden.

Voor zowel Engelse als Franse bulldogs is het gebruik van een harnas in plaats van alleen de halsband die om de nek gaat meestal de beste optie. BlogshopProductinstructiesBulldogology ClubUltieme Bulldog-gids/HuisdieroplossingenHondentrainingstipsPotty Train een puppy. Er zijn enkele basiscommando's die je je bulldog kunt leren zonder veel moeite te doen. .