Zijn Engelse buldoggen bekend als agressief?

Engelse buldoggen zijn niet agressief voor mensen. Deze buldoggen zijn mensvriendelijk en houden van menselijke aandacht.

Zijn Engelse buldoggen bekend als agressief?

Engelse buldoggen zijn niet agressief voor mensen. Deze buldoggen zijn mensvriendelijk en houden van menselijke aandacht. Als ze vroeg worden getraind en gesocialiseerd, hebben ze minder kans om confronterend te worden. Engelse buldoggen kunnen echter woest handelen als ze zich bedreigd voelen of afstandelijk handelen tegenover vreemden.

Ze zien er misschien stoer uit, maar ze zijn erg kalm en aanhankelijk. Ze kunnen zeker op elke leeftijd agressie vertonen als ze worden uitgelokt of niet correct worden behandeld. Bulldogs vallen aan wanneer ze zich gedwongen voelen te beschermen, maar zijn verder volgzaam en aanhankelijk. Ze hebben echter de moed behouden die oorspronkelijk in hen werd gefokt voor stierenaas, dus zijn ze fijne waakhonden.

Hoewel ze over het algemeen goed overweg kunnen met andere huisdieren, kunnen Engelse buldoggen agressief zijn voor onbekende honden. Verre van hun hondenvechtverleden staan Engelse Bulldogs nu bekend om hun aanhankelijke en relaxte persoonlijkheid. Maar zoals bij elk hondenras, zijn ze nog steeds vatbaar voor het ontwikkelen van vormen van agressie. Er was een moment dat mijn Engelse bulldog me zonder reden bleef aanvallen.

Maar na een consult met de dierenarts kreeg ik te horen dat het te wijten kon zijn aan agressie, dominantie, slechte socialisatie of angst. Engelse Bulldogs zijn helemaal geen gevaarlijke honden vanwege hun temperament en persoonlijkheid. Met een vriendelijke en gastvrije persoonlijkheid zou de Engelse bulldog eerder iemand likken dan hem aanvallen, omdat ze passiever en gemakkelijker in de omgang zijn dan andere rassen. Engelse Bulldogs met een chagrijnig gezicht, ook wel British Bulldogs genoemd, zijn al jaren het onderwerp van de angsten van veel mensen.

Ze zijn berucht omdat ze agressieve en woeste honden zijn. Is er echter enige waarheid in dit? Zijn Engelse buldoggen van nature gevaarlijk? Door de oorsprong van de Engelse Bulldog te begrijpen, kunnen we het temperament van zijn voorouders goed begrijpen. Het zal ons ook helpen erachter te komen of de Engelse Bulldogs van vandaag gevaarlijk zijn of niet. Het duurde niet lang voordat deze hardnekkige honden een populaire keuze werden voor deze bloedsport.

Helaas verloren talloze Engelse Bulldogs het leven of liepen onomkeerbare verwondingen op tijdens deze dodelijke spellen. Zijn Engelse buldoggen tot nu toe agressief? Nee. Hoewel Engelse Bulldogs een slechte geschiedenis hadden als honden die stieren lokken, bezitten ze niet de agressie die hun voorouders honderden jaren geleden hadden. De Engelse Bulldog van vandaag is een zachtaardige en relaxte hondenmetgezel.

Sommigen beschrijven hem misschien zelfs als een bankaardappel of lui. Maar wat belangrijk is, is dat dit hondenras nu zelden tekenen van agressie en territoriaal gedrag vertoont. Engelse Bulldogs vormen een sterke band met hun eigenaren. Ze zijn niet afstandelijk, en er is niets dat ze liever willen dan aandacht en liefde krijgen van hun menselijke metgezellen.

Het zijn knuffelbeestjes die troost zoeken door dicht bij hun dierbaren te blijven. Zijn Engelse Bulldogs agressief tegenover vreemden? Nee. Meestal zijn goed gesocialiseerde Engelse Bulldogs vriendelijk of respectvol gereserveerd voor andere mensen. Maar ze zijn nog steeds loyale en beschermende hondenmetgezellen.

Honden met grote hoofden en grote kaken, zoals de Engelse Bulldogs, hebben de neiging om de sterkste bijtkracht te hebben. Dit is een andere factor die ze geweldig maakt voor waakhonden. De bescherming en kracht van Engelse Bulldogs is een tweesnijdend zwaard. Hoewel dit hen geweldige waakhonden maakt, kan het ze ook gevaarlijk maken als deze eigenschappen niet goed worden beheerd.

Liefhebbers van het Engelse Bulldog-ras legden uit dat dit te wijten zou kunnen zijn aan hun verleden als stierenlokaas. Hun agressie jegens andere honden of dieren wordt niet teruggebracht tot hetzelfde niveau als hun agressie jegens mensen. Sommige Engelse Bulldogs reageren agressief op andere honden, vooral als ze van hetzelfde geslacht zijn. Het kan hun territoriale instincten aanwakkeren.

Anderen hebben misschien niet de beste chemie met katten en zullen ze het stinkende oog geven. Nu je begrijpt dat de Engelse Bulldog geen gevaarlijk ras is, word je misschien verleid om er een mee naar huis te nemen. Maar voordat je dat doet, ben je voorbereid en uitgerust om voor deze hond te zorgen? Hun robuuste en stevige lichamen maken ze vatbaar voor heupdysplasie. Hun rimpels in het gezicht kunnen ooginfecties veroorzaken, zoals kersenoog, als ze niet regelmatig worden schoongemaakt.

En hun geslagen gezichten maken het hen vaak moeilijk om te ademen, vooral bij warm weer. Het kopen van een Engelse buldogpuppy kost je een grote som geld. De exorbitante prijs is te wijten aan het feit dat het Engelse Bulldog-nest wordt geleverd via C-sectie, wat vaak duizenden kost. Maar dat is niet het einde van je uitgaven.

Veel Engelse Bulldogs worden overgegeven aan dierenasielen omdat hun baasjes hen niet meer financieel kunnen ondersteunen. Engelse Bulldogs zijn gasachtige hondjes en grote kwijlers. Ze zijn ook luidruchtig, maar niet vanwege hun geblaf. Hun misvormde gezichten zorgen er vaak voor dat ze snurken en piepen.

De Engelse Bulldog staat bekend als een gemakkelijk en ontspannen ras. Dit is echter niet het geval voor Engelse buldogpuppy's, omdat ze vol energie zitten. Het zal je misschien verbazen hoeveel er nodig zou zijn om ze te vermoeien. Wees gewaarschuwd dat dit niet geldt voor alle honden van het ras.

Sommige worden misschien meer ontspannen, terwijl andere zeer energiek blijven. Zijn Engelse Bulldogs slim? Ja, dat zijn ze wel, maar je zult ze niet vinden bij de meest intelligente hondenrassen zoals de Duitse herder en Border Collie. Het is niet omdat ze niet intelligent zijn, maar omdat het erg koppige en onafhankelijke honden zijn. Engelse Bulldog-eigenaren moeten stevige en zelfverzekerde leiders zijn met onbeperkt geduld.

Anders vindt hun hond geen reden om hun bevelen op te volgen. Dat gezegd hebbende, moet je misschien een hondentrainer inhuren, wat een andere uitgave is. Engelse Bulldogs zijn niet van nature agressief, maar ze zijn in staat om dat te worden wanneer ze worden uitgelokt, net als elk ander hondenras. Wanneer een Engelse Bulldog niet goed wordt gesocialiseerd als puppy, neemt de kans dat hij als volwassene bijt aanzienlijk toe.

Als een Engelse Bulldog als puppy werd opgevoed in een liefdevolle omgeving en in een liefdevol huis woont, zou angst pas duidelijk worden als er een reëel gevaar is zoals een indringer. Eens hoorde ik mijn Engelse bulldog naar me toe grommen, en toen besloot ik te vertellen over het agressieve gedrag van de Engelse bulldog. Het beeld werd verergerd door het feit dat Bulldogs er gemeen uitzien, met hun ogen schuin in boze ogen en hun krachtige kaaklijn die een sterke boodschap stuurt naar iedereen die een Bulldog op de verkeerde manier zou kunnen kruisen. Reageren op de agressie van een hond met meer agressie kan het vertrouwen van uw hond breken en resulteren in een buldog-aanval.

Het aanhankelijke karakter van de Engelse Bulldog heeft bijgedragen aan de opkomst van het ras naar de vijfde plek op de lijst van populaire hondenrassen in de VS. De waarheid is dat Bulldogs natuurlijk het tegenovergestelde zijn van de gemene en agressieve honden die ze blijken te zijn. Deze tactiek werkt zelfs bij volwassen honden, hoewel het moeilijk kan zijn om het gedrag te doorbreken als het eenmaal is vastgesteld bij een volwassen Bulldog. Typisch honden met een laag uithoudingsvermogen, Engelse buldoggen hebben een lief karakter, zijn voorspelbaar, betrouwbaar en uitstekend bij kinderen en hebben slechts matige lichaamsbeweging nodig.

Door je Bulldog te leren dat hij je aandacht zal verliezen als hij je bijt, leer je hem de waardevolle levensles van bijtremming. Als je ooit merkt dat je bulldog naar je staart, begrijp dan dat ze proberen hun dominantie over je te forceren. Een zelfverzekerde hond ziet minder situaties als bedreigend en zal waarschijnlijk niet reageren met bulldog-agressie. Als het gaat om het omgaan met jonge kinderen, staat de Engelse Bulldog-soort bekend om zijn onwankelbare tolerantie.

Hoewel elke hond op elk moment gevaarlijk en agressief kan zijn, is de Engelse Bulldog geen waarschijnlijke kandidaat. Wanneer je Engelse bulldog bepaalde delen van je huis of hun spullen begint te bewaken, begrijp dan dat hij agressief wordt. .