Engelse Bulldog

Vandaag wil ik jullie voorstellen aan de Engelse Bulldog.Allereerst wil ik twee dankbetuigingen doen. De eerste is voor "alle fokkers die echt goed werk leveren".

Engelse Bulldog

Vandaag wil ik jullie voorstellen aan de Engelse Bulldog.

Allereerst wil ik twee dankbetuigingen doen. De eerste is voor "alle fokkers die echt goed werk leveren". Dankzij hen, hebben we waarschijnlijk een ras dat zal uitsterven. Door niets te doen, beginnen we meer en meer zieke honden te krijgen, honden die lijden. Deze honden worden uiteindelijk veel te vroeg afgemaakt of geëuthanaseerd.

Daarnaast wil ik ook de echte fokkers bedanken. Degenen die het ras redden. Helaas zijn er twee werelden die zullen botsen. Er zijn mensen die van het ras houden en gezonde honden willen, en de anderen. De anderen zijn degenen die het ras uitroeien, uitroeien. Ze maken honden die hun hele leven lijden, honden die de hele tijd ziek zijn.

Neem de tijd om de kennel te bezoeken en ga niet af op wat u van buitenaf ziet. Weet dat er geen fataliteit is in het leven. De Engelse bulldog wordt niet verondersteld ziek geboren te worden. Gelukkig zijn er nog fokkers die hier aandacht aan besteden. Ze doen alle nodige genetische tests en screenings. Ze helpen dit ras aan gezonde individuen. Ze zullen gelukkig kunnen leven, goed in hun hoofd, goed in hun poten. Zij zullen in staat zijn een normaal leven te leiden. Ik wilde dit punt benadrukken omdat er veel over dit ras wordt gezegd. Niettemin moet men achteraf over de nodige kennis beschikken om te begrijpen dat niet alle bulldogs ziek geboren horen te worden.

Informatie over het ras

 • Maat: Medium
 • Levensduur: ongeveer 10 jaar
 • Type haar: Kort
 • Vachtkleur(en): Wit, Fawn, Zwart, Rood
 • Grootte man: 30 tot 37 cm
 • Vrouwelijke maat: 30 tot 37 cm
 • Gewicht man: 20-25 kg
 • Gewicht vrouw: 18-23 kg
 • Verharing: Weinig verharing, maar wekelijks borstelen is noodzakelijk om de dode haren te verwijderen. Tijdens de ruiperiode is de haaruitval veel groter.
 • Behoefte aan beweging: Beweging is niet de prioriteit van de Engelse Bulldog. Als hij dagelijkse uitstapjes van een paar uur nodig heeft, is het belangrijk om zijn ritme aan te houden. Ook andere uitgaven zijn noodzakelijk. Het is ook heel belangrijk om de geestelijke vermogens van de hond te ontwikkelen.
 • Gemiddelde maandelijkse kosten : Ongeveer € 50 per maand

Kenmerken van de Engelse Bulldog

Laten we verder gaan met de standaard van dit ras. Hier wil ik uw aandacht vestigen op één bepaald ding. Als het om het gewicht van een hond gaat, moet je altijd opletten. In de standaard zal er het gewicht zijn, maar er zal ook de grootte zijn. Dit heeft tot gevolg dat bij honden die wat groter zijn dan de standaard, het gewicht hoger mag zijn. Als u honden heeft die iets kleiner zijn dan de standaardgrootte, moet u geen hond hebben die een standaardgewicht heeft, maar een beetje lager dan die standaard. Dit heet gezond verstand, de hond moet homogeen zijn.

Wat de training betreft, doe een beetje moeite. De Engelse bulldog is perfect in staat om te begrijpen dat hij grenzen heeft, om zijn plaats te begrijpen, om zijn plaats te vinden binnen een gezin. Hij is ook heel goed in staat om woorden te leren. Hij is geen herdershond, maar dat is oké, het is niet wat je verwacht van een Engelse bulldog. Aan de andere kant, leer hem terug te komen naar de hiel, maak hem duidelijk waar zijn plaats is in het huis. Hij zal een veel gelukkiger en rustiger leven als hond kunnen hebben. Dit zal ook zijn baasjes helpen om plezier te hebben met hun hond. Doe deze kleine moeite om je hond op te voeden, het is niet erg. En bovenal, weet dat de Engelse bulldog verre van dom is.

Wat zijn relatie met zijn soortgenoten betreft, is hij van nature geen vechter of pietluttig met andere honden. Aan de andere kant betekent zijn uiterlijk, de brachycephale kant van de Engelse bulldog, dat hij niet veel signalen afgeeft aan andere honden. En de weinige signalen die hij afgeeft via de plooien van zijn hoofd worden vaak verkeerd geïnterpreteerd door andere honden. Als gevolg daarvan heeft hij vaak slechte ervaringen als hij klein is en later kan hij een beetje hard zijn tegen zijn soortgenoten.

De gezondheidsvorm van het ras

De Engelse Bulldog, ook al is hij zeer sterk, is niet vrij van sommige genetische ziekten. Ze kunnen bijvoorbeeld last krijgen van oogproblemen. Inderdaad, dit hondenras staat erom bekend problemen te hebben met de traanproductie. Deze productie is zeer ontoereikend en het dier kan moeite hebben zijn ogen vochtig te houden. Dit probleem kan het gezichtsvermogen van de hond op lange termijn beschadigen. Bovendien is de pijn vaak zeer hevig. Er is echter een geneesmiddel tegen deze ziekte.

Ook in de ogen, kan de hond last hebben van Cherry Eye. Door deze ziekte zwelt een van de klieren in de ooghoek op. Het is zeer onaangenaam voor de hond en kan operatief worden behandeld.

Het dier is soms onderhevig aan ademhalingsproblemen zoals zacht gehemelte, neusgatvernauwing tot brachycephalisch syndroom. Deze ziekte is een obstructie van de luchtwegen van het hondje. In de mildste gevallen heeft de Engelse bulldog moeite met ademhalen en snuift hij vaker dan normaal. De ziekte mag echter niet voortwoekeren. Sterker nog, als de ziekte ernstiger is, kan de hond helemaal niet meer ademen. Het is daarom raadzaam om bij de eerste tekenen van de ziekte contact op te nemen met uw dierenarts. Hij kan beslissen of een operatie al dan niet nodig is.

U moet ook aandacht besteden aan de gewrichten van dit ras. Inderdaad, het is vaak een kwestie van gewicht. Een hond die zwaarder en groter is dan de standaard kan meer kans hebben op problemen met de gewrichtsbanden.

Wat het onderhoud van de Engelse bulldog betreft, weten jullie allemaal dat ik geen overvloedige passie heb voor verzorging. Nu, met de plooien die hij op zijn huid heeft, zullen deze plooien vocht en warmte opwekken. Vouwen kunnen een broedplaats zijn voor bacteriën. Er moet dus speciale aandacht worden besteed aan het schoonmaken van al deze plooien.

Als je een Engelse bulldog neemt, krijg je een hond die het leuk vindt om met je mee te gaan. Als u echter een hond wilt waarmee u 10 kilometer per dag gaat hardlopen, een hond waarmee u kunt joggen of fietsen, dan is hij daar niet voor gemaakt. Het is morfologisch niet aangepast aan dit soort inspanningen. Dus wees daar heel voorzichtig mee. Het is belangrijk te begrijpen dat de Engelse bulldog naar buiten moet, moet lopen, een normaal leven moet hebben om een aanzienlijke spiermassa te ontwikkelen. Maar, nogmaals, het is een kwestie van gezond verstand. Drie of vier kilometer zal hem fit en gezond houden. Tien of vijftien kilometer zal gewoon slecht voor hem zijn.

De levensverwachting van de Engelse bulldog ligt gemiddeld tussen de 8 en 10 jaar. Voor een hond die gemiddeld zo'n dertig kilo weegt, afhankelijk van de grootte en het geslacht, is dat erg weinig. Honden die minder dan 30 kg wegen, hebben over het algemeen een levensverwachting van 12 of 13 jaar. Ik dring er nogmaals op aan, dat je voorzichtig moet zijn met de fokker waar je hem gaat halen. Dus, wees niet bang om een Engelse bulldog aan te schaffen, u kunt een Engelse bulldog in goede gezondheid hebben. Aan de andere kant, neem je voorzorgen en kies goed uit bij wie je hem gaat zoeken.

Geschiedenis van het Engelse Bulldog ras

De Engelse Bulldog komt oorspronkelijk uit Groot-Brittannië. In de 13e eeuw werd het ras, vanwege zijn woestheid, moed, krachtige beet en ongevoeligheid voor pijn, gebruikt in een destijds zeer populaire Engelse sport, "Bullbaiting" genaamd, in de vorm van stierengevechten. In 1837 begon de staat deze praktijk te verbieden, wat leidde tot de geleidelijke verdwijning van de Bulldog. Gelukkig hebben liefhebbers besloten het ras uit de as te doen herrijzen door het fokken te ontwikkelen. Er is hard gewerkt om van de Bulldog het prachtige huisdier te maken dat het vandaag de dag is, totaal verstoken van wreedheid.

Prijs van een Engelse Bulldog hond of puppy

 • Prijs Engelse Bulldog reu: 2 200 €.
 • Prijs Engelse Bulldog teef: € 2,300

Veelgestelde vragen

Wanneer en met welk doel werd de Engelse bulldog gecreëerd?

De Engelse bulldog is ontstaan in de Middeleeuwen. In die tijd was stier rijden een populaire sport. Met het verbod op deze sport in 1837, veranderde het lichaam van de oorspronkelijke bulldog binnen een paar decennia. Vandaag de dag behouden ze de moed en loyaliteit van de Engelse bulldogs uit die tijd.

Welke kenmerken zijn er toegevoegd aan de Engelse Bulldog?

De Engelse Bulldog heeft in de loop der tijd enkele veranderingen ondergaan. Ten eerste is het zwaartepunt verlaagd. Met een gedrongener houding was de hond erg populair bij verschillende showrooms. Zelfs vandaag de dag is het dier kortbenig maar nog steeds krachtig.

Is hij een goede zwemmer?

Helaas is de Engelse Bulldog niet zo'n goede zwemmer. Zijn korte poten en gespierde lichaam helpen hem inderdaad niet in een aquatisch milieu. Het is dus heel belangrijk om hem in het oog te houden als je in de buurt van water loopt.

Is de Engelse Bulldog actief?

Het is waar dat de hedendaagse Engelse Bulldog geen marathon loper is. Het is echter belangrijk voor het geestelijk en lichamelijk welzijn van de hond om hem dagelijks uit te laten en geestelijke beweging te geven.

Bron: Uitgelaten Hond: alles wat je honden moet weten.