Waarom zou ik geen Engelse bulldog krijgen?

Aangeboren afwijkingen, zoals platte kisten, hebben geleid tot een hoge puppysterfte. Een skeletaandoening die bij het ras voorkomt, veroorzaakt hoge mate van heupdysplasie.

Waarom zou ik geen Engelse bulldog krijgen?

Aangeboren afwijkingen, zoals platte kisten, hebben geleid tot een hoge puppysterfte. Een skeletaandoening die bij het ras voorkomt, veroorzaakt hoge mate van heupdysplasie. De rimpelige gezichten van bulldogs veroorzaken acne en oogproblemen. Hun onderbeten betekenen vaak gebitsproblemen.

Bulldogs kunnen veel gezondheidszorgbehoeften en -problemen hebben. Ze zijn extreem kwetsbaar voor hitte. Ze moeten een dagelijks reinigingsritueel hebben voor de huidplooien en staartzakken. Allergieën komen zeer vaak voor, zowel milieu- als voedselgerelateerd.

Chirurgie kan gevaarlijk en duur zijn omdat hun platte gezichten en luchtwegen een hoger risico op bijwerkingen voor anesthesie veroorzaken. De meeste Engelse buldoggen wegen ongeveer 50 pond als ze volgroeid zijn, hoewel vrouwtjes ongeveer 10% minder kunnen wegen. Velen van hen hebben een uitgesproken onderbeet die het individu een unieke visuele esthetiek en persoonlijkheid geeft. Maar het grootste probleem zijn hun geslagen, „brachycefale gezichten”, groot gehemelte en smalle neusgaten, gezichten die hun wolfvoorouders misschien niet eens als honden herkennen.

Ze kunnen ervoor zorgen dat een bulldog als een gek hijgt tijdens het sporten, kwijlen als een fontein tijdens het rusten, stikken en kokhalzen tijdens het eten, last hebben van een hitteberoerte en, als klap op de vuurpijl, ongewoon slechte winderigheid hebben. Ze hebben problemen met hun ademhalings- en ademhalingssystemen als gevolg van de vergroting van het zachte gehemelte en vernauwing van de orofarynx. Ze staan ook bekend om problemen met hun hart, heupen, ogen en huid. Er zijn uitzonderingen op elke regel, maar de meeste Engelse buldoggen houden ervan om met kinderen om te gaan die weten hoe ze ze goed moeten behandelen.

Ik vind Engelse Bulldogs gewoon schattig, maar ik denk niet dat ik een goede eigenaar zou zijn voor een van deze. De studie, gepubliceerd in het tijdschrift Canine Medicine and Genetics, suggereert dat Engelse buldoggen moeten worden gefokt om meer gematigde fysieke kenmerken te hebben, zowel voor hun gezondheid als om het verbod op het ras te voorkomen. De AKC-standaard zegt dat de dispositie van de Engelse bulldog gelijk en vriendelijk, vastberaden en moedig moet zijn. Om deze reden, als u niet het grootste deel van de dag thuis kunt zijn met uw hond, moet u geen Engelse Bulldog kopen.

Maar hij wordt ook wel Engelse Bulldog of Britse bulldog genoemd om hem te onderscheiden van andere bulldog-achtige rassen zoals de Franse Bulldog of American Bulldog. Engelse Bulldogs hebben een buitengewone hoeveelheid winderigheid die elke kamer waarin ze zich overdag bevinden, zal stinken. Je hebt gelijk, ik heb twee Old English Bull Doggies en ze zijn erg goede hond, tot nu toe geen gezondheidsproblemen en het zijn erg sterke en atletische honden, ze komen alleen met andere honden en zijn niet agressief, maar als ze gevaar voelen, reageerden ze, ze zijn geweldig met mijn kleinkinderen en zijn zeer goede babysitters, ze zijn ook erg onduidelijk alles dat wordt geleverd met in100 meter van mijn huis ik weet het, als ik nadelen had, zou het zijn dat ze een beetje koppig kunnen zijn, Great Dogs. Zoals de studie van Pedersen uitlegt, zijn Engelse bulldogs de afstammelingen van honden die 500 jaar geleden werden gebruikt in de bloedige sport van stierenaas.

Hoewel dit verstandig en uitstekend advies zijn dat u hebt gegeven voordat iemand beslist of het een goed hondenras is voor zijn gezin, vind ik dat veel van deze adviezen ook nuttig zijn voor bestaande eigenaren, vooral om de Engelse Bulldog in goede gezondheid en gelukkig te houden. Dit ondersteunt de opvatting dat een kortere levensduur bij Engelse bulldogs verband houdt met hun slechtere algehele gezondheid. De Engelse bulldog-standaard, merkte hij op, zegt: „de afstanden van de onderkant van de stop, tussen de ogen, tot het puntje van de neus moeten zo kort mogelijk zijn. Als je liever een hond thuis hebt die consequent manieren weet toe te passen, dan wil je geen Engelse Bulldog.

Dus voerden hij en zijn collega's een onderzoek uit naar het DNA van 102 Engelse bulldogs, de meeste uit de Verenigde Staten. De voorouders van de bulldog waren vechters, gefokt voor stierenaas voordat de Engelsen de sport in 1835 verbood. De gemiddelde Engelse bulldog, zo bleek uit de studie, was zo inteelt dat het „genetisch gelijkwaardig was aan nakomelingen van volledige broers en zussen die afkomstig waren van een zeer inteelt populatie dorpsmutts. .