Is het wreed om buldoggen te fokken?

Hun afgeplatte gezicht en verkorte luchtwegen kunnen ademhalingsproblemen veroorzaken, waarbij soms een operatie nodig is. Veel hondenbezitters letten op een recente uitspraak van de rechtbank in Noorwegen.

Is het wreed om buldoggen te fokken?

Hun afgeplatte gezicht en verkorte luchtwegen kunnen ademhalingsproblemen veroorzaken, waarbij soms een operatie nodig is. Veel hondenbezitters letten op een recente uitspraak van de rechtbank in Noorwegen. Een rechter daar verbood het fokken van buldoggen. Hun platte, smushy (ph) gezichten kunnen gezondheidsproblemen veroorzaken, en een dierenrechtengroep voerde aan dat het ras zo ongezond is dat het neerkomt op dierenmishandeling.

Lauren Sommer van NPR rapporteert over het groeiende debat over bulldogs. bulldogs dankten hun naam aan de onmenselijke, wrede sport van stierenaas, maar bulldog-rasproblemen zijn niet beperkt tot hun smerige verleden. Sinds de wrede sport uit de gratie viel, is het ras afgestudeerd van intens misbruikt naar intens ziek. Met alle honden in schuilplaatsen die moeite hebben om thuis te vinden, is het echt oké om fokkers te ondersteunen die de door de mens gemaakte kenmerken aanmoedigen die generaties puppy's verwoesten? Dit is waarom bulldogs door mensen gemaakte gruwelen zijn, en je moet twee keer nadenken voordat je adopteert.

Het feit dat een van Amerika's populairste hondenrassen gedoemd is tot een staat als deze vanwege mensen, is een aanfluiting. Hoe we zo verkeerd geïnformeerd of onwetend genoeg kunnen zijn om de waarheid achter deze honden niet te kennen, is verrassend. Hoewel onze buldoggen schattig zijn, is het fokken ervan onmenselijk en moet het binnenkort eindigen. Elke dag worden deze honden nog steeds gefokt, waardoor we dichter bij het onomkeerbare einde van het ras komen en dit onderwerpt veel meer honden aan een pijnlijk leven dat het moet stoppen.

Anderen creëren niet-stambomen, gemengde bulldograssen zoals de Olde English Bulldogge en de Continental Bulldog, die meer lijken op throwbacks naar de meer atletische voorouders van de bulldog. Het is waar dat de kans om een gezondere individuele bulldog te krijgen veel groter is wanneer kopers te maken hebben met geloofwaardige fokkers die van tevoren screenen op gezondheidsproblemen. Maar na onderzoek naar het ras realiseerde ik me al snel dat het toevoegen van een bulldog aan mijn familie misschien de verkeerde keuze is. Fokkers geven gezondheidsproblemen vaak de schuld aan gewetenloze fokkers van het puppymolentype die zonder onderscheid zieke en anderszins ongeschikte honden fokken.

Het zijn deze extreme kenmerken die de Bulldog zo wenselijk maken voor consumenten, maar toch zo schadelijk voor het ras zelf. Waarom bulldogs slecht zijn, heeft minder te maken met het gedrag van onschuldige puppy's en meer te maken met het feit dat hebzuchtige fokkers bulldogs overfokken. Maar omdat de resulterende honden niet langer stamboom hebben en er niet precies zo uitzien als de standaard van vandaag, zullen diehard bulldog-fokkers waarschijnlijk niet snel met dat proces beginnen. Liefhebbers van hondenshows wilden het ras behouden en besloten selectief de agressiviteit van de originele Olde English Bulldog uit te fokken.

Dat zou betekenen dat de fokkers en hondenbezitters zouden moeten accepteren dat een gezondere bulldog er misschien een is die er een beetje anders uitziet. De film bracht drie onafhankelijke rapporten voort die allemaal ontdekten dat fokken voor „extreme eigenschappen”, zoals het enorme en korte hoofd van de bulldog schadelijk is voor de gezondheid en het welzijn van de honden. Als dergelijke hybride rassen aanslaan, lijkt de toekomst van de bulldog misschien wat meer op zijn verleden en zeker een stuk helderder. Alle rassen zijn vatbaar voor slechte fokpraktijken, maar de Bulldog is verreweg het meest extreme voorbeeld.

Het is bekend dat buldoggen lijden aan een verscheidenheid aan fysieke aandoeningen waardoor ze bijzonder ongezond zijn en dat velen de ongelukkige bijproducten zijn van het fokken tot het uiterste van dezelfde fysieke kenmerken die hen prijzen en bijval opleveren.