Kunnen Engelse buldoggen agressief zijn?

Hoewel ze over het algemeen goed overweg kunnen met andere huisdieren, kunnen Engelse buldoggen agressief zijn voor onbekende honden. Ze zien er misschien stoer uit, maar ze zijn heel kalm en aanhankelijk.

Kunnen Engelse buldoggen agressief zijn?

Hoewel ze over het algemeen goed overweg kunnen met andere huisdieren, kunnen Engelse buldoggen agressief zijn voor onbekende honden. Ze zien er misschien stoer uit, maar ze zijn heel kalm en aanhankelijk. Ze kunnen op elke leeftijd zeker agressie vertonen als ze worden geprovoceerd of niet correct worden behandeld. Je harige vriend kan alle tekenen van bulldog-agressie vertonen, of een paar voordat ze aanvallen.

Angst, bescherming en bewaking zijn allemaal natuurlijk gedrag van hoektanden. Geduld hebben en kalm blijven is van vitaal belang. De best opgevoede bulldog kan tekenen van agressie vertonen of zich gedwongen voelen om aan te vallen. Engelse buldoggen zijn over het algemeen agressiever voor andere dieren dan voor vreemden.

Een deel van de reden is hun geschiedenis als honden die stieren lokken. Selectief fokken in de loop der jaren heeft echter hun aanvalsneigingen verminderd. Engelse Bulldogs zijn vatbaar voor heupdysplasie, gewrichtsproblemen, botbreuken en snijwonden. Dit alles kan leiden tot onredelijke agressie.

Hier zijn enkele redenen waarom Bulldogs bijten en wat u kunt doen om te voorkomen dat dit een probleem wordt met uw Bulldog. Een zelfverzekerde hond ziet minder situaties als bedreigend en zal waarschijnlijk niet reageren met bulldog-agressie. Om je buldogpup of volwassen bulldog te laten leren wat ze wel en niet moeten doen, moet je de juiste trainingsmethoden gebruiken. Ondanks hun overweldigende populariteit, kregen Bulldogs op de een of andere manier een negatieve reputatie als agressieve honden die mensen zullen bijten en aanvallen als ze worden uitgelokt.

Dit betekent niet dat alle Bulldogs over de hele linie agressief zullen zijn als je tekenen van bedreiging vertoont, maar de kans is groot dat als een Bulldog onjuist wordt gesocialiseerd, hij sterk zal reageren op wat hij beschouwt als een bedreiging voor je welzijn. Je kunt deze gelegenheid ook gebruiken om je bulldog nieuwe trucs te leren die leuk kunnen zijn, vooral als hij het leuk zou vinden om ze alleen te doen zonder veel aanmoediging van menselijke aanraking (natuurlijk altijd onder toezicht). Ondanks hun relaxte houding zijn Engelse buldoggen moedig en vormen ze dus een uitstekende waakhond. De Engelse buldoggen kregen hun naam aan hun oorspronkelijke doel om het vee bij de slagers te controleren.

Ondanks dat het een van de meest populaire huisdieren is, zijn Engelse Bulldogs, ook bekend als British Bulldogs, berucht om hun gelaatstrekken. Reageren op de agressie van een hond met meer agressie kan het vertrouwen van uw hond breken en resulteren in een buldogaanval. Verre van hun hondenvechtverleden staan Engelse Bulldogs nu bekend om hun aanhankelijke en relaxte persoonlijkheid. De meeste oorzaken van agressief gedrag bij Engelse Bulldogs zijn te wijten aan hun dominantie en territoriale instincten.

Het is ten zeerste aan te bevelen dat je vroeg begint met het trainen van je bulldog, vanaf het moment dat hij acht weken twee maanden oud is. Wees stevig en stel jezelf vast als leider bij het trainen van buldoggen en bouw vertrouwen op door een omgeving te creëren waarin ze zich op hun gemak voelen. Of je Engelse bulldog agressief handelt tegen vreemden in je huis, hangt af van wie de vreemdeling is en de omstandigheden, en hoe goed ze zijn opgeleid. Om het verdwijnen van het prachtige ras te voorkomen, werkten trainers en fokkers verschillende generaties Bulldog om de agressieve kwaliteiten van de Bulldog te verwijderen en een zacht temperament te bevorderen.