Welk land heeft het fokken van buldoggen verboden?

Maar in een ongekende beweging heeft Noorwegen het fokken van deze honden verboden omdat schattig zijn ervoor zorgt dat ze lijden. In een recente uitspraak verbood de districtsrechtbank van Oslo het fokken van de twee raszuivere rassen op grond van het feit dat het hen schade toebrengt, in strijd met de Noorse dierenbeschermingswetten.

Welk land heeft het fokken van buldoggen verboden?

Maar in een ongekende beweging heeft Noorwegen het fokken van deze honden verboden omdat schattig zijn ervoor zorgt dat ze lijden. In een recente uitspraak verbood de districtsrechtbank van Oslo het fokken van de twee raszuivere rassen op grond van het feit dat het hen schade toebrengt, in strijd met de Noorse dierenbeschermingswetten. Het fokken van Britse buldoggen en Cavalier King Charles spaniels is officieel verboden in Noorwegen, oordeelde de rechtbank van Oslo maandag. Beide iconische hondenrassen zijn afkomstig uit Groot-Brittannië, waarbij de Britse bulldog het nationale dier van het Verenigd Koninkrijk is.

De historische uitspraak verbiedt nu effectief hun fokkerij in het Scandinavische land, meldde Express. Noorwegen heeft het fokken van Engelse buldoggen en Cavalier King Charles spaniels effectief verboden nadat een rechtbank oordeelde dat het fokken van de brachycefale pups alleen maar heeft geresulteerd in ongezonde honden. De organisatie verklaarde dat de geschiedenis van wreedheid van het land met betrekking tot selectief fokken betekende dat er geen manier was voor de specifieke buldoggen en spaniels om op een gezonde manier te leven. Ze vrezen dat dit verbod zou kunnen leiden tot illegale puppysmokkel en onwetende kopers die honden kopen met nog meer problemen.

De grootste districtsrechtbank van Noorwegen, gevestigd in de hoofdstad van het land, voegde eraan toe dat het verbod kan worden opgeheven voor fokkers die prioriteit willen geven aan de gezondheid van honden. In een mijlpaal geval dat gevolgen kan hebben in andere delen van de wereld, heeft Noorwegen het fokken van Engelse Bulldogs en Cavalier King Charles Spaniels verboden. Animal Protection Norway riep ook op tot een gedetailleerde database met informatie over de temperamenten, eigenschappen en gezondheidsgegevens van honden, zodat de Noorse Autoriteit voor voedselveiligheid „effectief toezicht kan houden op het fokken van honden. Het kruisen van de geliefde, zo vaak ziekelijke hondensoorten, is dus nog steeds mogelijk en toegestaan.

Hoewel ze ongelooflijk populair en liefdevol zijn, betekent lieve honden die geliefd zijn bij veel gezinnen die een van deze rassen bezitten, meestal veel bezoeken aan de dierenarts. De NSPA (Norwegian Society for Protection of Animals) kondigde deze week de uitspraak aan van de rechtbank van Oslo, waarin werd vastgesteld dat het fokken van de honden in strijd was met de Noorse dierenwelzijnswet. Noorwegen heeft het fokken van Britse Bulldogs en Cavalier King Charles-spaniels in het land verboden, omdat het de dierenwelzijnswetten zou schenden. Noorwegen vond het lijden van Engelse buldoggen en Cavalier King Charles spaniels te groot en het land verbood hun fokkerij.

Animal Protection Norway, een dierenrechtengroep, bracht de zaak voor de rechtbank en voerde aan dat het verbieden van het fokken van beide honden hen zou beschermen tegen wreedheid, meldde de Telegraph. In de Verenigde Staten zijn buldoggen en Cavalier King Charles spaniels twee van de meest populaire rassen van het land. De rechtbank raadpleegde talrijke gerenommeerde experts die getuigden van de enorme gezondheidsproblemen veroorzaakt door de eerdere fokkerij van de honden.