Zijn bulldogs ongezond?

Bulldogs zijn een ernstig brachycefaal (plat) ras. buldoggen hebben zeer waarschijnlijk last van ernstige gezondheids- en welzijnsproblemen vanwege hun fysieke conditie, waaronder ernstige ademhalingsmoeilijkheden, huidproblemen, gewrichtsproblemen en gebitsproblemen.

Zijn bulldogs ongezond?

Bulldogs zijn een ernstig brachycefaal (plat) ras. buldoggen hebben zeer waarschijnlijk last van ernstige gezondheids- en welzijnsproblemen vanwege hun fysieke conditie, waaronder ernstige ademhalingsmoeilijkheden, huidproblemen, gewrichtsproblemen en gebitsproblemen. Veel fokkers ontkennen simpelweg dat de bulldog ongebruikelijke problemen heeft. Toch bleek uit een studie van Journal of Veterinary Internal Medicine waarin de doodsoorzaken voor meer dan 70.000 honden tussen 1984 en 2004 werden onderzocht, dat buldoggen het op een na meest waarschijnlijke ras waren dat stierf aan een aangeboren ziekte.

Aangeboren afwijkingen, zoals platte kisten, hebben geleid tot een hoge puppysterfte. Een skeletaandoening die bij het ras voorkomt, veroorzaakt hoge mate van heupdysplasie. De rimpelige gezichten van bulldogs veroorzaken acne en oogproblemen. Hun onderbeten betekenen vaak gebitsproblemen.

Maar het grootste probleem zijn hun geslagen, „brachycefale gezichten”, groot gehemelte en smalle neusgaten, gezichten die hun wolfvoorouders misschien niet eens als honden herkennen. Ze kunnen ervoor zorgen dat een bulldog als een gek hijgt tijdens het sporten, kwijlen als een fontein tijdens het rusten, stikken en kokhalzen tijdens het eten, last hebben van een hitteberoerte en, als klap op de vuurpijl, ongewoon slechte winderigheid hebben. Eerlijk gezegd? Ik raad af om een Engelse buldogpuppy te kopen, omdat dat mensen alleen maar aanmoedigt om ongezonde puppy's te blijven fokken. Als je dit ras echt wilt, overweeg dan om een volwassen Bulldog te adopteren die dringend een huis nodig heeft.

Zorg voor het beste leven dat je kunt voor hem en beheer zijn gezondheidsproblemen wanneer ze zich voordoen. U kunt sommige gezondheidsproblemen voorkomen door het advies op mijn Bulldog Health Page te volgen. De specifieke lichaamsbouw van het ras was nuttig bij het bestrijden van stieren, maar veroorzaakt ook verschillende gezondheidsproblemen. Uit een onderzoek uit 2004 bleek dat de mediane levensduur van buldoggen volgens sommige schattingen slechts ongeveer 6 jaar is (en 8 volgens andere).

Ongeveer 3 op de 4 buldoggen worden getroffen door heupdysplasie, de hoogste van alle rassen. De overgrote meerderheid van de Bulldog-nesten (80%) wordt geleverd via een keizersnede. De vorm van het hoofd zorgt er ook voor dat bulldogs meer kans hebben op brachycefaal obstructief syndroom van de luchtwegen. Hun problemen zijn zo ernstig dat ze eigenlijk het grootste deel van hun zweten door hun pads doen, en kunnen enorm lijden bij hoge temperaturen en zelfs na intensieve trainingen.

Het is niet alleen de vorm van het hoofd, ofwel de vorm van de lichamen van de bulldogs zorgt ervoor dat ze het grootste deel van hun gewicht op hun voorste ledematen leggen, wat kreupelheid en andere gezondheidsproblemen kan veroorzaken. engelse buldoggen lijden aan een reeks afschuwelijke gezondheidsproblemen. Dat omvat het gebruik van genetische tests om het fokken van ongezonde dieren te voorkomen, evenals het mogelijk veranderen van de lichaamsvorm van buldoggen, zoals het minder compact maken en de hond een langere snuit geven. Ik was verrast om vorige week te horen dat Crufts,'s werelds grootste hondenshow, zowel bulldogs als de Westminster-winnaar, de Pekinees, uit competitie had gehaald, omdat ze veterinaire inspecties hadden mislukt.

Maar volgens een groeiend aantal bewijzen leidt die kenmerkende buldoglook ook tot ernstige gezondheidsproblemen voor veel honden. Velen schrijven de populariteit van de bulldog toe aan het feit dat hij een platter gezicht heeft dan de meeste honden, waardoor het een meer mensachtige expressiviteit krijgt. Honden koelen zichzelf af door te hijgen, waar bulldogs minder efficiënt in zijn, waardoor ze het risico lopen op een hitteberoerte. Op de ene waren dierenrechtenactivisten en dierenartsen, die zeiden dat buldoggen zo inteelt en selectief waren gefokt om te voldoen aan rasnormen dat ze gedoemd waren, tenzij ze werden gekruist met andere rassen.

Hij merkte op dat sommigen in Europa Engelse bulldogs oversteken met een ander ras, de Olde English Bulldogge, om een gezonder dier te creëren dat een continentale bulldog wordt genoemd. Hij voegde eraan toe dat zijn laboratorium een ander ras heeft getest dat eigenlijk minder genetische diversiteit heeft dan de bulldog. Bulldogs zijn vaak te kort en gedrongen om te paren, en hun hoofd als baby's zijn te groot voor een natuurlijke geboorte uit het smalle bekken van de hond. En het is vanwege de legioenen bewonderaars van de bulldog, niet ondanks hen, dat het ras nu in de problemen zit.

Dat was nadat een dierenarts een operatie had geadviseerd om zijn luchtweg te openen door zijn zachte gehemelte terug te snijden, een operatie die gebruikelijk is voor bulldogs. Ryman geeft bulldog gezondheidsproblemen de schuld aan onverantwoordelijke fokkers en zegt dat de club een lijst met gezondheidstests heeft die het fokkers aanmoedigt om te gebruiken om de gezondheid van hun bulldogs te verbeteren. Toch is het vanwege deze kenmerken, niet ondanks hen, dat de bulldog harten heeft gewonnen aan beide zijden van de Atlantische Oceaan, oplopend tot de hoogten van universitaire mascotte en zelfs trots icoon van de U. Zoals de studie van Pedersen uitlegt, zijn Engelse bulldogs de afstammelingen van honden die 500 jaar geleden werden gebruikt in de bloedige sport van stierenaas.

.