Waarom zijn bulldogs zo gemeen?

Bulldog-agressie en dominantie is iets dat instinctief bij het ras komt, maar het grootste deel ervan is in de loop van de tijd gefokt. Dominantie was de naam van het spel toen ze oorspronkelijk werden gefokt, omdat hoeden en lokken hun belangrijkste doel was.

Waarom zijn bulldogs zo gemeen?

Bulldog-agressie en dominantie is iets dat instinctief bij het ras komt, maar het grootste deel ervan is in de loop van de tijd gefokt. Dominantie was de naam van het spel toen ze oorspronkelijk werden gefokt, omdat hoeden en lokken hun belangrijkste doel was. Ze zien er misschien stoer uit, maar ze zijn erg kalm en aanhankelijk. Ze kunnen zeker op elke leeftijd agressie vertonen als ze worden uitgelokt of niet correct worden behandeld.

Ondanks hun overweldigende populariteit, kregen buldoggen op de een of andere manier een negatieve reputatie als agressieve honden die mensen bijten en aanvallen als ze worden uitgelokt. Het beeld werd verergerd door het feit dat Bulldogs de neiging hebben er gemeen uit te zien, met hun ogen schuin in boze ogen en hun krachtige kaaklijn die een sterke boodschap stuurt naar iedereen die een bulldog op de verkeerde manier zou kunnen kruisen. De waarheid is dat Bulldogs natuurlijk het tegenovergestelde zijn van de gemene en agressieve honden die ze blijken te zijn. Als je een Bulldog bezit, weet je dat hij zachtaardig, loyaal, aanhankelijk en hartelijk is.

Zoals alle honden bijten ze, en in tegenstelling tot de meeste andere honden hebben ze extreem krachtige kaken die strak kunnen vergrendelen en ernstige schade aan een persoon kunnen toebrengen. Hier zijn enkele redenen waarom Bulldogs bijten en wat u kunt doen om te voorkomen dat dit een probleem wordt met uw Bulldog. Verre van hun hondenvechtverleden, Engelse buldoggen staan nu bekend om hun aanhankelijke en relaxte persoonlijkheid. Maar zoals bij elk hondenras, zijn ze nog steeds vatbaar voor het ontwikkelen van vormen van agressie.

Er was een moment dat mijn Engelse bulldog me zonder reden bleef aanvallen. Maar na een consult met de dierenarts kreeg ik te horen dat het te wijten kon zijn aan agressie, dominantie, slechte socialisatie of angst. Honden zijn roedelwezens, dus ze moeten een hiërarchie opstellen. Dit blijft zelfs hangen op gedomesticeerde hoektanden.

Als je Engelse Bulldog je blijft aanvallen of bespotten, kan het zijn dominantie opleggen om de alfa van het peloton te zijn. Dit is een teken dat uw hond u niet als leider ziet. Veel hondenbezitters verwarren dominantie met agressie. De waarheid is dat dit twee verschillende problemen zijn, maar beide vereisen aandacht.

Door dominantie veroorzaakte agressie is niet hetzelfde als andere vormen van agressie, die ik hieronder heb besproken. Het is moeilijker om een Engelse Bulldog van dit probleem af te leiden dan andere oorzaken van agressie. Voor Engelse Bulldogs die hun dominantie opleggen, is een manier om te laten zien dat jij de alfa bent, door hun bronnen te controleren. Engelse Bulldogs zijn over het algemeen agressiever voor andere dieren dan voor vreemden.

Een deel van de reden is hun geschiedenis als honden die stieren lokken. Selectief fokken in de loop der jaren heeft echter hun aanvalsneigingen verminderd. Leer in plaats daarvan je Bulldog om je commando te volgen, zoals „GO” of „TIME-OUT”, en gebruik dat om hem in het gebied te krijgen waar je hem aarden. Als je eenmaal bent meegezogen door de persoonlijkheid van de bulldog, is het gemakkelijk om te vergeten dat ze niet alleen de meest afschuwelijke manieren hebben, maar dat ze erin zijn geslaagd om je over het hoofd te laten zien.

Bulldogs hebben ook een prachtige radar; het is niet ongebruikelijk dat ze weten wanneer je een knuffel nodig hebt of dat je je gewoon laag en ellendig voelt. Je moet je kinderen tijdens zijn voedertijd uit de buurt van je Bulldog houden en waarschijnlijk ook je andere dieren uit de buurt van je bulldog voeren. Hun sterkste „drive” en kenmerk kan hun vermogen zijn om onvoorwaardelijk van iedereen te houden met wie ze in contact komen; er is niets leuker, vertederend en hartverwarmend dan een bulldog die zo hard probeert met zijn of haar staart te kwispelen dat de hele achterkant ermee wiebelt. buldogpuppy's zijn dartel, maar volwassenen zijn stil en nogal flegmatisch en brengen een groot deel van de dag door met snurken op de bank.

Ja, bulldogs mokken, en het echt verwarrende gevolg hiervan is dat je soms geen idee hebt wat je hebt gedaan om ze van streek te maken. Dit ras is een gezellige en lieve hond, en hoewel ze een lange geschiedenis van moed hebben, zijn de Engelse Bulldogs van vandaag veel meer geliefden dan vechters. Hoewel je moet beginnen met het trainen van je Bulldog zodra je hem naar huis brengt, maak je geen zorgen, want je kunt nog steeds een oudere hond trainen. Zoals eerder vermeld, hoewel mannelijke Engelse Bulldogs agressieve neigingen hebben, zijn vrouwelijke bulldogs over het algemeen territoriaal meer territoriaal.

Nadat je alle noodzakelijke dingen hebt gedaan, pas je in gedachten die nooit reageren op je Engelse bulldog agressief gedrag met je agressieve gedrag. Hoewel het kan worden gekoppeld aan een dieet, is het in de meeste gevallen een van de vele dingen op een schijnbaar eindeloze lijst getiteld „It's A Bulldog Thing. Hoewel dit zich kan manifesteren als agressie met slechte training of behandeling, kunnen deze eigenschappen in de goed opgevoede Engelse bulldog positieve eigenschappen worden, waardoor de hond erg loyaal en liefdevol wordt met zijn gezin en levenslange banden vormt met de mensen die hij liefheeft en vertrouwt. Om deze reden gebruiken Engelse Bulldog-eigenaren vaak een harnas in plaats van een halsband, waardoor meer controle mogelijk is.

De komst van een tweede hond die blaft, kan vaak tot hilarische resultaten leiden, met name in de blik van verrassing op het gezicht van je bulldog wanneer de gezelschapshond „de schors leert. .