Worden engelse buldoggen gemeen?

Mensgericht als ras, vragen ze actief menselijke aandacht. Ze hebben echter de moed behouden die oorspronkelijk in hen werd gefokt voor stierenaas, dus zijn ze fijne waakhonden.

Worden engelse buldoggen gemeen?

Mensgericht als ras, vragen ze actief menselijke aandacht. Ze hebben echter de moed behouden die oorspronkelijk in hen werd gefokt voor stierenaas, dus zijn ze fijne waakhonden. Hoewel ze over het algemeen goed overweg kunnen met andere huisdieren, kunnen Engelse buldoggen agressief zijn voor onbekende honden. De AKC-standaard zegt dat de dispositie van de Engelse bulldog gelijk en vriendelijk, vastberaden en moedig moet zijn.

Het gedrag moet vreedzaam en waardig zijn. Over het algemeen zijn Engelse buldoggen niet agressief. In plaats daarvan staan ze bekend om hun liefdevolle, relaxte en gepassioneerde houding. De bulldog heeft wel een agressief verleden, waarin hun bijten hun meest gewenste eigenschap was.

Oorspronkelijk werd het Bulldog-ras gebruikt als aashond voor stieren. De Bulldog bijt van onder zijn lichaam op de nek van een stier en sloot zijn kaken om ontsnapping te voorkomen. Ze waren toen een wild, agressief en gewelddadig hondenras. Toen stierenaas verboden werd, werd de Bulldog bijna met uitsterven bedreigd.

Om te voorkomen dat het prachtige ras verdwijnt, werkten trainers en fokkers verschillende generaties Bulldog om de agressieve kwaliteiten van de Bulldog te verwijderen en een zacht temperament te bevorderen. Ze waren succesvol, en dat heeft geleid tot de zachte en liefdevolle Bulldogs waar iedereen vandaag van geniet. Verre van hun hondenvechtverleden staan Engelse Bulldogs nu bekend om hun aanhankelijke en relaxte persoonlijkheid. Maar zoals bij elk hondenras, zijn ze nog steeds vatbaar voor het ontwikkelen van vormen van agressie.

Er was een moment waarop mijn Engelse Bulldog me zonder reden bleef aanvallen. Maar na een consult met de dierenarts kreeg ik te horen dat het te wijten kon zijn aan agressie, dominantie, slechte socialisatie of angst. Het is normaal dat buldoggen agressief en dominant zijn, maar de meeste zijn in de loop van de tijd gefokt. Het is niet ongebruikelijk dat dit ras andere hondjes domineert, evenals hun mensen soms.

Dit komt waarschijnlijk omdat bulldogs zo laag op de grond staan en zo vatbaar zijn voor territoriaal en beschermingsgedrag, waardoor ze waarschijnlijk denken dat ze worden aangeklaagd of bedreigd door een breed scala aan huishoudelijke apparaten en flotsam en jetsam. Of je Engelse Bulldog agressief handelt tegen vreemden in je huis, hangt af van wie de vreemdeling is en de omstandigheden, en hoe goed ze zijn opgeleid. Ondanks hun relaxte houding zijn Engelse buldoggen moedig en vormen ze dus een uitstekende waakhond. De Engelse Bulldog is een zeer gedurfde hond die niet bang is om zijn mannetje te staan, en hij kan zeer beschermend zijn voor zijn eigenaren en mogelijk territoriaal over zijn eigendom.

Deze buldoggen zijn ongelooflijk loyale huisdieren en zullen hun gezin verdedigen als ze een bedreiging van een buitenstaander voelen. Ja, bulldogs mokken, en het echt verwarrende gevolg hiervan is dat je soms geen idee hebt wat je hebt gedaan om ze van streek te maken. Deze geheel nieuwe gids leert je precies wat je wel en niet moet doen als je discipline bijbrengt in je Bulldog. Dat gezegd hebbende, moet je regelmatig met je Bulldog lopen om hem in vorm te houden, omdat hij de neiging heeft om zwaarlijvig te worden, wat kan leiden tot veel andere gezondheidsproblemen bij honden.

Reageren op de agressie van een hond met meer agressie kan het vertrouwen van uw hond breken en resulteren in een buldog-aanval. Het belangrijkste element van de relatie is autoriteit; je moet de leiding hebben, en bulldogs moeten weten waar ze wel en niet heen kunnen, wanneer spelen te ruw is, enzovoort. Bulldogs geven veel om hun eigenaar - en wetende dat ze iets hebben gedaan om van streek te maken, kun je ze een slecht gevoel geven. Toen ik bijvoorbeeld tegen mijn Engelse bulldog zei dat hij uit mijn bed moest komen, begon hij plotseling naar me te grommen.

Zoals het bovenstaande gedeelte zou kunnen suggereren, vereisen Engelse Bulldogs niet veel activiteit, en in feite kan alles krachtig gevaarlijk zijn. Het beeld werd verergerd door het feit dat Bulldogs er gemeen uitzien, met hun ogen schuin in boze ogen en hun krachtige kaaklijn die een sterke boodschap stuurt naar iedereen die een Bulldog op de verkeerde manier zou kunnen kruisen. Zoals eerder vermeld, hoewel mannelijke Engelse Bulldogs agressieve neigingen hebben, zijn vrouwelijke bulldogs over het algemeen territoriaal meer territoriaal. .