Is een Engelse bulldog een goed familiehuisdier?

Betrouwbaar en voorspelbaar, de bulldog is een geweldig familiehuisdier en houdt van de meeste kinderen. Mensgericht als ras, vragen ze actief menselijke aandacht.

Is een Engelse bulldog een goed familiehuisdier?

Betrouwbaar en voorspelbaar, de bulldog is een geweldig familiehuisdier en houdt van de meeste kinderen. Mensgericht als ras, vragen ze actief menselijke aandacht. Ze hebben echter de moed behouden die oorspronkelijk in hen werd gefokt voor stierenaas, dus zijn ze fijne waakhonden. De AKC-standaard zegt dat de dispositie van de Engelse bulldog gelijk en vriendelijk, vastberaden en moedig moet zijn.

Het gedrag moet vreedzaam en waardig zijn. De bulldogs van vandaag zijn gezelschapsdieren en niet zo atletisch. Maar het zijn rustige, vriendelijke en aanhankelijke honden. Zijn Engelse buldoggen goed met kinderen? Ja, Engelse buldoggen zijn erg geduldig en liefdevol in de buurt van kinderen als ze worden getraind.

Ze hebben moederinstinct, vooral rond jonge kinderen, en zullen over hen waken. Zelfs naar waar ze hen zullen beschermen. Hun aard is om loyaal te zijn aan familieleden, inclusief kinderen. Bulldogs staan bekend om hun medelevende karakter en een constant populair ras.

Engelse Bulldogs zijn uitstekende familiegenoten. Ze zijn geweldig met kinderen en kunnen het prima doen in een huishouden met meerdere huisdieren als ze goed worden gesocialiseerd als puppy's. Ze hebben een iets hogere prooiaandrijving, dus je moet erop letten als je katten in je huis hebt en het gedrag al vroeg corrigeren. Zijn Engelse Bulldogs goede huisdieren? Ja, Engelse Bulldogs zijn goede huisdieren met hun vriendelijke en vaak dwaze persoonlijkheid.

Als natuurlijk geboren mensen-pleasers houden ze ervan om aandacht te krijgen en naast hun eigenaar te zijn als metgezel, en waakhond die familie en huishouden loyaal beschermt. De bulldog, vaak de Engelse bulldog genoemd, is als geen andere hond. Het is geliefd om zijn laag zwaaide, zwaar geplaatste lichaam, enorme kop en kenmerkende scowl. Honderden jaren lang werd de bulldog in Engeland gebruikt voor bullbaiting, een gruwelijke sport die begin 1800 verboden was.

Destijds was de bulldog groter en woest dan de zachte bankaardappel die we vandaag kennen en waar we van houden. De transformatie kwam tot stand toen fokkers probeerden de bulldog om te zetten in een lief familiehuisdier in plaats van een felle vechter. De bulldog van vandaag is waardig en vreedzaam. Het ras is een populaire schoolmascotte en gezinshond.

Ze staan bekend om hun vriendschappen met kinderen, waardoor de bulldog een uitstekende metgezel is voor gezinnen. Helaas, er zijn veel ongewenste Bulldogs en Bulldog-mixen in reddingscentra en schuilplaatsen rond de U... In de jaren 1800 hebben steden als Rome wetten aangenomen dat Bulldogs niet op straat konden worden gelopen, zelfs niet aangelijnd vanwege hun woeste, en toch, een paar jaar later, werd de Bulldog al bekend als een van de vriendelijkste en rustigste honden. Ondanks cartoonafbeeldingen van hen als woeste honden, worden de Bulldogs van vandaag gefokt om aanhankelijk en vriendelijk te zijn.

De bullmastiff, die is gemaakt door mastiffs met bulldogs te fokken, kan goed zijn met kinderen als ze goed worden gesocialiseerd, maar hun enorme omvang kan intimiderend zijn voor kleine kinderen. Hoewel Bulldogs uitstekende huisdieren kunnen zijn, komen ze met behoorlijk wat potentiële gezondheidsproblemen en is hun levensverwachting vrij kort in vergelijking met andere rassen. Met een broedachtergrond die zowel woest als agressief was, is het moeilijk te geloven dat de Engelse Bulldog zo'n ontspannen persoonlijkheid heeft en dat adorabel gerimpelde gezicht. Een Bulldog zal veel van een kind verdragen, hoewel hij dat niet zou moeten doen, en hij zal weglopen als hij het beu wordt om gekweld te worden.

Een paar keer per week zachtjes overgaan met een borstel met zachte haren is voldoende om de vacht van je bulldog glanzend en in goede staat te houden. Hoewel Engelse Bulldogs oorspronkelijk werden gefokt om dieren te bestrijden, is hun agressieve karakter getemperd door decennia van fokken. Brachycefale honden hebben een vernauwde bovenste luchtwegen, wat vaak ademhalingsmoeilijkheden veroorzaakt, vooral tijdens warm weer of lichaamsbeweging, en buldoggen hebben de neiging om ook te snurken en te snuffelen. Bulldogs zijn sociale en heerlijk relaxte personages; het ras wordt gewaardeerd om zijn persoonlijkheid in plaats van hun intelligentie.

Net als bij andere brachycefale of korte snuitrassen, worden Bulldogs niet uitgesneden om zwemmers te zijn en gaan ze niet instinctief het water op zoals sommige andere honden. Engelse buldoggen zijn meestal geweldige metgezellen en goed met kinderen, maar dat betekent niet dat uw kinderen altijd volkomen veilig zijn om hen heen. Bulldogs werden naar de Verenigde Staten gebracht en een gestroomde en witte Bulldog genaamd Donald werd in 1880 in New York getoond. Laten we in dit bericht eens kijken naar het temperament en de persoonlijkheid van de Engelse Bulldog om u een beter idee te geven van welke raskenmerken kunnen spelen in het gedrag van uw hond.

Een Bulldog is eigenlijk nogal intimiderend als hij een bedreiging voelt en verrassend snel korte afstanden kan afleggen. .